(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het blijft een beetje schipperen voor Dokter Groen met de hoogte van zijn wietplanten deze ronde. De dames zijn weliswaar zo goed als uitgegroeid, maar de lamp komt ook akelig dichtbij. Deze week was het weer eens zover; de planten kwamen zó dichtbij dat sommigen gebleekt werden door het felle LED licht.

Hallo ganja girls en cannabis boys, hoogste tijd voor jullie wekelijkse portie groenvoer! Ik nam vanmorgen een duik in mijn kleine kweekkastje en zag tot mijn verbazing dat een paar topjes hier en daar gebleekt waren door het licht van de LED. De dames waren nog net niet tegen de LED aangegroeid zoals een paar weken geleden, maar ze kwamen erg dicht in de buurt. Zó dicht dat het licht het bladgroen uit de toppen trok, kijk maar eens.

LB3

Een door het licht gebleekte top in de RollingStoned kweekkast 

Lamp omhoog

De lamp hing eigenlijk al op de maximale hoogte, maar zou toch nog wat omhoog moeten. De toppen zijn namelijk al goed aan het vormen nu en ik wil ze daarom eigenlijk liever niet meer naar beneden buigen. Ze groeien ook allemaal min of meer op een goede plaats onder de lamp, dus de beste oplossing was om de lamp omhoog te hangen. Dit heb ik gedaan met behulp van een oud scrogrek dat ik hier had liggen, zo zit het nu.

lamphoogte

De lamp is nu zo hoog mogelijk opgehangen

Het is soms even inventief zoeken naar oplossingen, maar ik heb de lamp hiermee toch weer op een acceptabele hoogte gekregen. Het is wel te hopen dat de planten nu écht niets meer groeien want hoger kan de lamp gewoon niet, of ik moet een gat in het plafond van mijn G-Kit gaan zagen. Nee, als ze nog verder doorgroeien dan zal ik ze weer een keer moeten supercroppen, en dat zou jammer zijn want de toppen beginnen zich nu wel mooi te vormen, ik heb ook al de nodige harskliertjes gezien. Voeding krijgen de dames nog steeds niet, alleen water. Overigens komt er een geur van met name de Holy Grail Kush af die onbeschrijfelijk is, het is jammer dat ik juist deze soort in de kleinste potjes heb gezet.

20160404_105200

De topontwikkeling gaat lekker (op wat gebleekte bladeren na dan…)

Autoflowers

Ik had jullie voor deze keer ook een kijkje in mijn autoflower tentje beloofd. Daar staan vier verschillende Dutch Passion autoflowers onder een 150 Watt HPS in combinatie met twee CrazyLEDs van 75 Watt per stuk. De soorten zijn een AutoDaiquiri LimeAutoBrooklyn SunriseAutoColorado Cookies en een AutoNight Queen. 15 februari gingen de zaden de grond in dus deze planten zijn nu ongeveer 6 weken oud en hebben als het goed is nog maar 4 weken te gaan. Als alles geoogst is zal ik hier een compleet kweekverslag van maken. Het is leuk om de verschillen tussen de soorten te zien, maar het ruikt al superlekker in de tent, dat kan ik je verzekeren! Geniet van de foto’s en tot volgende week!

Dr. Groen

26140999835_3100084251_k

26140988835_a11e529f76_k

25538359323_5608a93973_k

25868119570_74f2df6625_k

(advertenties)