(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De planten van Dokter Groen zijn inmiddels eindelijk eens uitgegroeid en dragen al de nodige bescheiden topjes. Met andere woorden, het wordt nu echt leuk in zijn discrete LED-kweekkastje want de bloei kan beginnen. Licht uit, spot aan voor Dr. Groen.

Hallo cannabisliefhebbers, hier ben ik, twee dagen later als je van mij gewend bent met een verse update over de negen wietplanten in mijn kweekkast. Dat de heren van RollingStoned de kast voor slechts één plant hebben bedacht, verplicht mij natuurlijk niet om ook maar één plant te kweken. Ik heb dus vier Chocolope’s, drie Holy Grail Kushes en twee 24K Gold planten, allemaal soorten van DNA Genetics.

De planten van Dokter Groen in een wit spotje (links) en onder het paarse LED-licht

Omdat ik deze planten eens goed wilde laten voorgroeien, wachtte ik maar liefst 5 weken voordat ik de tijdschakelaar voor het aantal lichturen op 12/12 zette. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik vorige week in de ruimteproblemen kwam, de planten werden ondertussen zo groot dat ze tegen de lamp aangroeiden. Ik moet er ook bij zeggen dat dit deels kwam doordat ik de LED-kweeklamp iets te hoog heb gehad in het begin van deze ronde. De planten zijn daardoor iets teveel gaan strekken, in een zoektocht naar meer licht.

20160325_093148 (Custom)

Om de planten onder de duim te houden heeft Dr. Groen ze een aantal keer gesupercroped

Goed, gelukkig zijn de meeste kweekproblemen wel op te lossen. Ik heb de dames daarom vorige week flink toegetakeld en stuk voor stuk gesupercropped. Supercroppen is een techniek waarbij je een stam tussen je duim en je wijsvinger met beleid kneust zodat je de stam kan omknakken in de gewenste richting. Omdat wietplanten meestal al een dag na het supercroppen weer bijna helemaal terug omhoog staan, heb ik de procedure een paar keer moeten uitvoeren. Tegelijkertijd heb ik de kweeklamp nog ietsjes hoger gehangen, zodat de planten nu net in de kweekkast passen.

20160330_124202 (Custom)

Gelukkig ook maar want de bloei is ondertussen goed en wel begonnen en ik knak liever geen toppen om. Om de topjes en de planten nu eens zonder het paarse LED licht te kunnen fotograferen, heb ik een spotje gekocht. Weliswaar ook met LED’s erin, maar dan wit van kleur. Daaronder zijn de dames een stuk fotogenieker. Qua meststoffen geef ik nog altijd helemaal niets, alleen schoon kraanwater. Voor de rest doen de plantjes het puur op de meststoffen die ze uit de Ultimate Soil van DNA en Mills. Om de dag geef ik ze ongeveer een halve liter te drinken. Vanaf nu zullen de toppen wekelijks groter worden, zodat het ook steeds leuker wordt in mijn kastje. Tot volgende week, dan zal ik jullie ook weer eens meenemen naar mijn autoflower-kweekproject.

Dr. Groen

(advertentie)