- Buitenwietseizoen 2024 met Gefjon Grow (deel #15)
- Het verschil tussen natuurlijke & kunstmatige voeding (bio vs. mineraal)
- 9 werkende kweekmethodes voor meer wiet
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#6)
- Wetenschapper waarschuwt ons voor synthetische ‘Spice-achtige’ HHC
- Willie oogst Mohammed, weegt Sneeze en verbouwt zijn kweekruimte
Kroblo kweekt bananen(wiet)
Toen we deze week de bijdrage van Master Kroblo binnenkregen stonden we toch even raar te kijken. Toppen en trichomen lijken namelijk niet het enige te zijn wat er na zes weken bloeien aan zijn planten groeit… Zijn zijn planten hermafrodiet of groeien daar …bananen?
Hallo liefhebbers van het groene goud! Ik zal jullie niet langer voor de gek houden, mijn planten zijn niet hermafrodiet. Wat je op de foto’s ziet zijn snoep-banaantjes, dat leek me wel leuk aangezien de wietsoort die ik heb staan als het goed is straks ook een bananen aroma heeft. Het is een nieuwe soort van DNA Genetics en een kruising tussen een van hun Banana soorten en Sour Secret.
Banaantjes
In dit geval heb ik de banaantjes voor de lol in mijn wietplanten gehangen, maar ze kunnen soms ook spontaan in je wiet groeien. Ik maak echt geen grapje, maar heb het over mannelijke stampertjes die soms in wiettoppen kunnen groeien. Het is een verschijnsel dat je soms aan het einde van de bloeiperiode ziet bij wietplanten. Hoewel de stampertjes, die eruit zien als mini-banaantjes en dus ook wel banaantjes worden genoemd, mannelijk zijn en ook stuifmeel produceren betekent het niet dat de wietplanten hermafrodiet zijn. Het is eerder een laatste poging van de wietplant om zich voort te planten.
Wanneer een vrouwelijke wietplant niet bevrucht wordt, gaat ze heel erg haar best doen om wel bevrucht te worden. Dat begint met het produceren van veel bloemen en veel hars. Hoe meer daarvan, hoe groter de kans immers is dat een van de bloemen stuifmeel opvangt. Wanneer de wiet aan het einde van de bloeiperiode nog altijd niet bevrucht is, en de plant ‘merkt’ dat haar leven er bijna opzit, maken sommige planten een paar enkele mannelijke stampers aan die er uitzien als banaantjes. Met dit stuifmeel kan de plant zichzelf bevruchten en voortleven. Wanneer je in coffeeshopwiet dus soms een enkel zaadje vind, is de kans groot dat deze bevrucht is door zo’n banaantje.
Laatste douche
Goed, de banaantjes die in mijn planten hangen zijn dus gewoon voor de sier. De planten staan nu 6 weken op 12-uur (12 uur licht, 12 uur donker) en van mannelijke stampers is in dit geval geen sprake. Het aroma dat in mijn kweektent hangt, is een heerlijke zoete zweem. Vooral aan het einde van een lichte periode wanneer de dames flink hebben staan zweten ruiken ze heel sterk. De toppen zijn nu dan ook al flink op weg en hebben ook al een duidelijke laag trichomen. Ik heb ze daarom vandaag voor het laatst een douche gegeven, vanaf nukrijgen ze alleen nog maar water in de pot. Zou ik doorgaan met de wekelijkse douchebeurten dan is de kans groot dat het douchewater in de toppen blijft hangen en daar voor schimmelproblemen (toprot!) gaat zorgen.
Ik ben deze week ook gestopt met het geven van Mills C4 en overgestapt op hun PK-booster. De C4 is een bloeivoeding met een lichte dosis stikstof (N) erin. De PK-booster bevat helemaal geen stikstof maar alleen fosfor (P) en kalium (K). Wanneer je dit aan wietplanten geeft, geef je haar de meststoffen die ze nodig heeft in de late bloeifase. Tegelijkertijd ervaart de wietplant de afwezigheid van stikstof als een soort chemische droogte. Om zich tegen die droogte te beschermen gaat ze meer hars produceren. Wat ook kan omdat ze in feite niet droog staat maar juist alle water en meststoffen tot haar beschikking heeft die ze nodig heeft. Dat is in het kort hoe een PK-booster werkt voor dikkere toppen.
De toppen groeien nu steeds verder dicht en sluiten op elkaar aan om straks één grote knuppeltop te vormen. Nog een paar weekjes geduld en dan heb ik weer wat te roken 😉 Groene groetjes van de fruitman, tot volgende week!
Kroblo
(advertentie)