(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Kijk, dat er eens een jasje of dasje blijft liggen in de trein, oké. Maar dat je zomaar 45 kilo kant-en-klare wiet achterlaat in een boemel, das de spreekwoordelijke andere koek! Toch is dit wat er afgelopen zaterdag gebeurde op het centraal station van – let ff goed op nu – Thiruvananthapuram.

Grote drugsoperatie

Inderdaad, Thiruvananthapuram ligt in India. De stad telt driekwart miljoen inwoners, is de hoofdstad van het district Kerala en werd vroeger Trivandrum genoemd, maar dat zal wel iets te gemakkelijk zijn geweest om uit te spreken. Hoe dan ook, de Indiase media maken met vette koppen melding van een ‘mayor drug haul’ en wie zijn wij dan om ook niet melding te maken van het spektakel?

45 kilo smokkelwaar

wietWel, zaterdag werkten de Railway Police en de Railway Protection Force (Shiva mag weten wat het verschil is) samen in een al langer lopende actie tegen smokkelaars. Gewikkeld in een sari  vonden de spoorwegflikken liefst 45 kilo contraband, ofwel smokkelwaar ofwel wiet. Helaas voor de ijverige overheidsambtenaren was de eveneens spreekwoordelijke vogel al gevlogen, dus een sappige arrestatie bleef derhalve achterwege.

Perron 1

Sterker nog, als je goed leest heeft de spoorwegpolitie eigenlijk alleen maar een achtergelaten  partij wiet gevonden op perron 1 van het CS in Thiruvananthapuram. De smokkelaar – het was midden op de dag dat dit alles plaatsvond – had waarschijnlijk onraad geroken en was er zonder de wiet allang vandoor toen de dienders in actie kwamen…

Roepie roepie

Hoewel de politie nog enige tijd bleef wachten of de ‘rechtmatige eigenaar’ terug zou komen voor zijn pakket bleef het stil. Maar nadat een dag eerder al een enorm succes was geboekt in de strijd tegen illegale smokkel toen de politie 20 liter Indian-made foreign liquor  in beslag had genomen, kon er opnieuw victorie worden gekraaid in de goedgelovige lokale media. Want die 45 kilo wiet is toch maar mooi Rs. 9 lakh  waard op de zwarte markt.

Met lahk bedoelen ze in die contreien honderdduizend en de Indiase roepie staat momenteel op 0,0131708897 euro, dus reken zelf maar ff uit wat de schade c.q. winst is…

[voor de luiaards onder ons: 11.853, 80 euro]

 

(advertenties)