(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Iemand – laten we hem of haar maar gewoon een rat noemen – gunt coffeeshop Dizzy Duck in Den Haag het leven niet. Zoveel is wel op te maken uit de actie die de politie donderdag uitvoerde en waarbij ze na zo’n laffe anonieme tip de complete stash van de shop wisten buit te maken!

Stash van coffeeshop boven de zaak

Niet dat het nou heel moeilijk scoren was voor het politieteam Jan Hendrikstraat in Den Haag. Om te beginnen al niet doordat ze op het idee werden gebracht door zo’n zielige verrader die eerder vorige maand de autoriteiten inseinde over de aanwezigheid van de stash – “een grote hoeveelheid softdrugs” – van Dizzy Duck. En daarna al helemaal niet, want die voorraad softdrugs lag gewoon in de woning boven genoemde coffeeshop in de Tromstraat!

19 kilo wiet + 12.000 joints

Maar ja, aan verraders hebben ze bij de politie geen hekel, want driekwart van hun ‘drugssuccessen’ danken ze aan lafaards die Misdaad Anoniem bellen. En dus toog een politiedelegatie donderdag 30 augustus om kwart voor tien ’s ochtends naar de woning boven coffeeshop Dizzy Duck, van waaruit volgens de anonieme beller de shop zou worden bevoorraad (duh).

Tijdens het onderzoek troffen agenten in een hermetisch afgesloten ruimte negentien kilo wiet en hasj en12.000 voorgedraaide joints aan, zo meldt de politie trots op haar landelijke website.

Een deel van de stash van Dizzy Duck die nu letterlijk in politierook is opgegaan…

Risico op ripdeals door 500 gramsregel

Dat een beetje coffeeshop nu eenmaal ergens een voorraad moet aanhouden om legaal/gedoogd aan consumenten te verkopen is zo eenvoudig als 1 + 1 = 2. Binnen in de coffeeshop mag je namelijk slechts 500 gram aanwezig hebben. En dus wordt er heel wat heen en weer gekoerierd met halve kilo’s wiet en hasj, dat snapt Fred Flintstone nog. Met alle risico’s op ripdeals van dien dat gesleep met softdrugs, dus daarom wellicht dat ze bij Dizzy Duck het risico wilden beperken om de stash boven de zaak aan te houden.

Maar helaas maken de smerissen nog steeds graag jacht op die stashes van gedoogde coffeeshops, want dat scoort nu eenmaal zo makkelijk hè? ‘De drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Rechercheurs doen onderzoek naar de verdachten’, meldt de politie ook nog.

Stop de politie!

Vooralsnog is er niemand gearresteerd voor de stash van Dizzy Duck. En als je het ons vraagt zal er ook bij een mogelijke rechtszaak geen spaan heel blijven van deze zaak, want rechters in Nederland hebben in de afgelopen jaren al tientallen keren geoordeeld dat je voor het exploiteren van een coffeeshop nu eenmaal ook een opslagplaats voor je handel nodig hebt…

Desalniettemin is er wel een harde les te trekken uit dit zoveelste geval van het rippen van een stash door de politie: HEEL SNEL REGULEREN DIE CANNABIS!

(advertentie)