(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ed Rosenthal is een van de groten der aarde op het gebied van cannabis, heeft er fantastische boeken over volgeschreven, en werd door Sensi Seeds geëerd met een eigen wietsoort. Zijn boek ‘Beyond Buds’ is geheel gewijd aan cannabis extracten, verdampen, mediwiet, edibles en dabben. Kortom, de toekomst van cannabis in een post-prohibitie tijdperk. 

Ed Rosenthal

Mocht je nog nooit van Ed Rosenthal gehoord hebben, dan ben je óf waarschijnlijk te jong om van cannabis te genieten, of je hebt jaren onder een steen geleefd. In zijn maandelijkse High Times column ‘Ask Ed’ leerde Rosenthal de wereld al wiet kweken, toen de meeste CNNBS lezers waarschijnlijk nog in de luiers lagen. Zijn boeken, waaronder de vier ‘Big Book of Buds’, het ‘Marijuana Growers Handbook’ en de ‘Greatest Hits’ staan vol met kweekinformatie en wietsoorten en zijn bijna nog populairder dan cannabis zelf.

Groene golf

Het grootste deel van zijn carrière als cannabis goeroe, viel in het tijdperk van de war on drugs. Een tijdperk dat – zeker in Amerika – steeds verder aan het afbrokkelen is. Dertig staten hebben medicinale cannabis inmiddels vrijgegeven en in nog eens negen staten mag je ook legaal voor de lol blowen. Deze groene legalisatiegolf heeft ervoor gezorgd dat cannabis beter en openlijk gekweekt kan worden en mensen het meer en meer op andere manieren zijn gaan consumeren.

Wiettoppen maken steeds vaker plaats voor cannabis concentraten. Geconcentreerde extracten die geen plantmateriaal meer bevatten en dus lekkerder smaken en minder ongezond zijn voor de longen. Patiënten die cannabis voorheen onbewust medicinaal gebruikten, kiezen er nu steeds vaker voor om het niet langer te roken maar bijvoorbeeld te eten of te verdampen. Verwerkt in de heerlijkste gerechten en snacks, is stoned worden tegenwoordig een gezonde aangelegenheid die ook door het grote publiek omarmd wordt.

Beyond Buds staat bol van de prachtige full-color illustraties.

De toppen voorbij

Tijd dus voor een nieuw boek waarin alle nieuwe vindingen, trends op het gebied van mediwiet en cannabis 2.0 uitgebreid aan bod komen. In ‘Beyond Buds’ leer je van wietgoeroe Ed Rosenthal en cannabis verslaggever David Browns alles over moderne cannabisproducten en hoe je die op een veilige en schone manier zelf kunt maken. Het is een onmisbaar boek voor iedereen die geïnteresseerd is in het maken van kief, bubble hasj, medicinale tincturen, cannabis-smeersels, gerechten en extracten.

Beyond Buds gaat veel verder dan Rosenthals eerdere boek over concentraten: ‘Marijuana Gold: Trash to Stash’. Het is compleet vernieuwd en aangevuld met prachtige fotografie en verschillende doe-het-zelf verhalen. Een aanrader voor de bewuste cannabisliefhebber, kwekers die voor de beste kwaliteit gaan en iedereen die zichzelf wegwijs wil maken in de wereld van moderne cannabisproducten.

Ed Rosenthals Beyond Buds kost 20,50 euro en is verkrijgbaar op AmsterdamSeedCenter.com.

(advertentie)