(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Voor Kroblo is kerst niet compleet zonder een paar mooie kerstbomen. In tegenstelling tot de blauwsparren uit de meeste andere huiskamers, verliezen de Strawberry Banana kersbomen van Kroblo geen naalden, maar komen er juist dagelijks meer bij in deze vijfde bloeiweek. Het wordt een groene kerst dit jaar!

Een witte kerst geeft een mooie sfeer maar kan verraderlijk zijn voor thuiskwekers die hun hobby op zolder uitvoeren. Een schoon gesmolten dak tussen een verder smetteloos wit pak sneeuw op de daken van de buren valt natuurlijk op. Zorg ervoor dat je zolder goed geïsoleerd is als je daar een paar wietplanten hebt staan.

Temperatuur

Voor wat betreft mijn eigen kerstbomen – de Strawberry Banana wietplanten – die genieten met volle teugen van de koudere temperaturen buiten. Ze genieten binnen van een heerlijk HPS zonnetje bij een prettige temperatuur van slechts 25 graden. Ik heb het inblaas vermogen zelfs naar 30% moeten dimmen om ervoor te zorgen dat het niet te koud werd voor de dames.

Badderen en douchen

Het dompelen van de potten, ik noem het in bad gaan, heeft de planten aanzienlijk goed gedaan. Ze hebben nu de juiste donkergroene kleur en zijn gegroeid tot ongeveer één meter. Let op want ik kan mijn planten dompelen in voedingswater omdat ik op kokos (Mills-DNA Ultimate Coco) kweek. Wanneer je aarde gebruikt moet je het thuis zeker niet nadoen.

Eén keer per week blijf ik de potten dompelen. Het badwater is 21 graden en heeft een EC-waarde van 1,7 en een pH-waarde van 5,5. Naast de Mills A en B basisvoeding zit er ook Mills C4 in om de topvorming te stimuleren. Na het bad spoel ik de planten zelf nog even onder een douche uit een gieter met wat Vitalize.

CalMag en trichomen

Twee dagen na de wekelijkse schoonmaakbeurt krijgen ze alleen water met CalMag, ongeveer één milliliter per liter water brengt de EC-waarde op 1,4 en de pH-waarde op 6,5. Verder gaan daar geen andere toevoegingen bij. Deze ‘spoelbeurt’ doe ik om eventueel niet opgenomen mineralen te verdunnen zodat er geen ophopingen ontstaan in de kokos.

De bloei zat er al een tijdje lekker in maar nu zijn ook de eerste trichomen te zien. Dit is het teken dat de groei in de hoogte weldra zal stoppen. Ik denk dat de planten nog maar één weekje wat in de hoogte zullen groeien en de kracht daarna volop naar de ontwikkeling van de toppen gaat. Dat moet ook want ik kan niet wachten om die aardbeien-bananensmaak te proeven!

Rest mij alleen nog om jullie allen warme voetjes toe te wensen voor nu. Vrijdag kom ik nog eens met de laatste update van deze planten van 2017 en daarna zien jullie mij in de eerste week van januari weer. Tot vrijdag!

Kroblo

(advertentie)