(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De laatste levensweek van de Strawberry-Banana planten van Kroblo en zijn maatje Scott is aangebroken. Ondanks behoorlijk wat tegenslag een paar weken geleden, hebben de dames de eindstreep toch maar mooi gehaald. In deze laatste week haalt Kroblo alles uit de kast om de planten daarna zo potent en rijp mogelijk naar de kapper te kunnen sturen.

Nog even en dan kan ik voor de Strawberry-Banana (DNA Genetics) planten een afspraak maken bij de kapper. Ze zijn er op dit moment nog niet helemaal klaar voor maar met een aantal slimme trucs zorgen we (ik en mijn maatje Scott) ervoor dat ze dat over een week wel zijn. Volgende week kom ik dus met een smakelijk oogstverslag.

Trichomen

Ik heb er eens een microscoop bij gepakt om te kijken hoe ver de planten op dit moment zijn. Ik kijk daarbij naar de kleine harsdruppeltjes op de toppen. Deze noem je ook wel trichomen, aan de kleur ervan kun je zien hoe rijp een wiettop is. Je kunt er hier alles over lezen maar heel simpel gesteld is het zo dat hoe meer witte trichomen je ziet, hoe beter het is. Transparante trichomen zijn nog niet rijp genoeg en bruine trichomen zijn overrijp. Op dit moment is ongeveer 70% van de trichomen wit en dus rijp maar de resterende 30% is nog transparant en onrijp.

Versneld afbloeien

Ik gebruik een paar trucs om er zeker van te zijn dat de Strawberry-Banana’s volgende week ook echt klaar zijn om geknipt te worden. Om te beginnen heb ik de temperatuur verlaagd waarmee ik de planten op het verkeerde been zet. Door de lagere temperatuur denken ze dat de winter eraan komt en maken ze haast met de trichoom productie. ’s Nachts is het nu dus wat kouder dan gewoonlijk voor de planten, een spaarzame 15 graden.

Het laatste trucje dat ik uit de hoge hoed tover is misschien wel het meest effectief

Natuurlijk laat ik het daar niet bij. Ook het water dat de planten in deze laatste dagen krijgen is extra koud. dezelfde temperatuur als een koud biertje ongeveer, 5 graden. Voeding en andere toevoegingen zit er niet meer in nu, de planten krijgen alleen koud water. Zo worden alle achtergebleven zouten en zuren uit de aarde gespoeld en krijgen de planten de kans om hun reserves te verbruiken. Dat ze dat ook doen zie je aan de bladeren, die vergelen nu in een versneld tempo.

Het laatste trucje dat ik uit de hoge hoed tover is misschien wel het meest effectief. Ik heb de dagen tot 10 uur verkort en de nachten tot 14 uur verlengd. Dit luidt bij de planten een soort noodklok; de winter komt eraan! Het versnelt het afbloeiproces enorm en is een handige tip voor iedere kweker die plotseling in tijdnood komt.

Rood is het nieuwe oranje

Niet te verwarren met de populaire Netflix serie want ik heb het over de nieuwe flessen van Mills Nutrients, de voeding die ik altijd graag gebruik. Ook hun website is helemaal vernieuwd. Ik heb me laten vertellen dat de nieuwe huisstijl te maken heeft met hun grootste afnemer in Amerika. Blijkbaar gebruikte een concurrent daar ook oranje flessen en was Mills USA al eerder op rood overgegaan.

Niet schrikken dus als je een flesje PK-Booster, Basis A of B bestelt, de inhoud is nog steeds hetzelfde. Ik mag die PK-Booster trouwens ook weleens in mijn haar smeren zie ik. Hopelijk wordt mijn bosje dan ook weer wat dikker 😉 Nou, tot volgende week. Ik ga ervan uit dat alle trucs hun werk doen en we met een mooi oogstverslag kunnen komen.

Master Kroblo & Scott

(advertentie)