(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na een negen weken durende bloeifase vond Kroblo het welletjes, tijd voor de oogst dus. De trichomen hadden precies de juiste kleur en dus was het tijd voor een bezoek aan de plantenkapper. Maar niet voordat ze de juiste nabehandeling achter de rug hadden. Master Kroblo is aan het woord.

Hallo bananenwiet liefhebbers, tijd voor een nieuwe – en voorlopig laatste – update van de Banana x Sour Secret planten. De dames staan ondertussen niet meer in hun potten, maar hangen op het moment ondersteboven te drogen. We gaan even terug in de tijd, naar een zestal dagen geleden, ik zal jullie vertellen hoe ik de planten heb voorbereid op hun gang naar de kapper.

Na precies 9 weken in de bloeiruimte onder 12 uur licht per dag gestaan te hebben was het zover. Met mijn zakmicroscoop de planten geinspecteerd en jawel; een deel van de trichomen was amberkleurig en dus was het tijd om de dames te oogsten. Maar dat doe ik niet zonder ze erop voor te bereiden, ik zal vertellen hoe het oogstritueel bij mij er ongeveer uitziet.

P1170875De oogst

Op het moment dat ik zie dat de planten eraan toe zijn om geoogst te worden (een klein deel van de harskristalletjes, ofwel trichomen, zijn dan bruin geworden) begin ik met het bijpunten zoals ik dat noem. Het houdt in dat ik de schutbladeren met de hand verwijder, en de lampen uitschakel. De planten laat ik dan vervolgens nog twee dagen in het donker staan. Op deze manier boots ik het intreden van de winter na, ineens krijgen de planten geen licht meer terwijl ze nog wel water, aarde en een toevoer van lucht tot hun beschikking hebben. Ze gaan niet meteen dood, maar het donker strest ze precies genoeg om een overlevingsstrategie toe te passen. Door meer hars te produceren hopen de planten nog een stuifmeelkorrel op te vangen en zo in de vorm van nieuw zaad door te kunnen leven.

Die stuifmeelkorrel komt er uiteraard niet, maar de extra trichomen kan ik natuurlijk wel goed gebruiken 😉 In ieder geval gaan de planten na deze twee donkere dagen om. Ik knip ze onderaan de stam af en verwijder vervolgens ook alle suikerblaadjes die nog uit de toppen steken. Dan gaan de planten ondersteboven en hang ik ze te drogen. Het droogproces is ook weer enorm belangrijk, het kan je wiet maken of verpesten.

Drogen

Drogen doe ik bij voorkeur – soms kan het niet anders – hangend aan een lijntje, en niet liggend op een droogrek. Liggen de topjes namelijk op een droogrek, dan drukt hun eigen gewicht ze aan een kant plat en dat is niet echt mooi om te zien. Ik hang ze dus op, in het donker en bij een temperatuur van maximaal 20 graden. Het kan verleidelijk zijn als je niets te roken hebt, maar ga het drogen nooit versnellen met kachels of ventilators. Het enige dat aan mag staan in de droogruimte is de afzuiging, en dan op een laag toerental.

Als je echt geen geduld kunt opbrengen, gebruik dan liever één of twee topjes om alvast snel te drogen of wat anders mee te doen, maar laat de rest rustig en langzaam drogen. Het zal je wiet een stuk lekkerder maken en meer waardevol bovendien.

P1170866

Root runner

En zo eindigt deze ronde met Banana x Sour Secret van DNA Genetics. Uiteraard zal er nog een rookverslag volgen, ik ben benieuwd of de mannen van RollingStoned de bananensmaak eruit weten te halen. De wiet ruikt er met een beetje fantasie in ieder geval wel een beetje naar. En dan is het tijd om weer nieuw leven te creëren. Deze keer zal ik dit niet doen, maar mijn partner in crime Gobru.

Gobru start de nieuwe ronde natuurlijk wederom in de Perfect Plug & Play pluggen. Deze pluggen maken kiemen kinderspel en kunnen na de eerste week zo in de aarde geplant worden. We gaan met de pluggen internationaal onder de naam Root Runner, er zitten 84 pluggen op een trays voor zaden, of 66 op een tray voor stekken. Maar goed, jullie zijn natuurlijk vooral benieuwd naar de nieuwe ronde. Wat het wordt kan ik jullie nog niet vertelen, maar wel dat het een ronde op kokos zal worden. Als je het dagelijks wil volgen, neem dan eens een kijkje op www.cannabisforum-growyourown.com.

Master Kroblo
(advertentie)