(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Langzaam maar zeker worden de toppen in de compacte kweekkast van Dokter Groen dikker en zwaarder. Sommige buds worden topzwaar en buigen al wat naar beneden. Het is een wilde jungle van groen geworden waar geen structuur in lijkt te zitten, maar toppen gelukkig des te meer.

Hallo lieve lezer, ik wou dat ik jullie kon laten meegenieten van de geur die op dit moment in mijn kweekkast hangt, want die is echt fenomenaal. Daarin zijn de zadenmakers van DNA Genetics toch wel subliem te noemen, het produceren van wietsoorten die qua geur en smaak echt iets bijzonders zijn. Vooral de Sour Tangie en de Holy Grail Kush geven een heel bijzondere geur af waar ik ontzettend gek op ben! De Holy Grail Kush was al langer een van mijn favoriete wietsoorten vanwege haar ongelooflijk sterke kush-smaak, maar de Sour Tangie kan er ook echt wat van. Wanneer ik even met mijn handen in de kast ben geweest zorgt deze wietsoort ervoor dat mijn handen fris zoet ruiken alsof ik net een mandarijntje heb zitten pellen.

20160502_141402

20160502_141255

Terpenen

Het grappige is dat de aromatische stoffen die in wiet voor deze lekkere geuren zorgen, precies dezelfde stoffen zijn die ook in echte mandarijnen terug te vinden zijn. Deze stoffen noemen we terpenen en zijn in tegenstelling tot sommige cannabinoïden helemaal legaal. In Amerika zijn sommige concentratenmakers daarom ook al aan het experimenteren met achteraf toegevoegde terpenen, de geur van mijn planten is echter puur natuur!

Terpenen zijn op zichzelf niet psychoactief, maar beïnvloeden wel het effect dat cannabis geeft. De aromatische stof Myrceen bijvoorbeeld is een geurstof die in de meeste indica’s voorkomt, en daar voor het zware slaperige gevoel zorgt. Myrceen komt ook in doodgewone mango’s voor. Ik durf te wedden dat de Sour Tangie vol zit met Limonene, een stof die bij citrusvruchten voor de friszure geur zorgt.

20160502_141533

Bloeiweek 7

Ondertussen staan de planten nu zeven weken in bloei, dat wil zeggen dat ik zeven weken geleden het licht op 12 uur heb gezet om de bloei in te luiden. Toch zijn de planten er nog niet toe om geoogst te worden, de meeste bloeiharen zijn nog wit en dat betekent dat de meeste zaadzakjes nog moeten opzwellen. Ik verwacht dat het nog wel een week of twee zal duren voor de dames geknipt kunnen worden. Ik geef de planten nu om en om gewoon water en voedingswater met LED Protect, over een weekje zal ik stoppen met de LED Protect en overschakelen op gewoon kraanwater. Op deze manier krijgen de planten de laatste week/weken van hun leven de kans om gewoon water te drinken zonder voedingsstoffen, wat voor een lekkerder eindproduct zal zorgen.

Dr. Groen

(advertentie)