(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Sinds afgelopen week is RollingStoned-columnist Mary Jane Rose nog iets beroemder in Vlaanderen, na een live radio-optreden bij Jan Hautkiet op Radio 1, samen met o.a. professor Jan Tytgat. Centraal stond de vraag waarom medicinale cannabisgebruikers in België zo gestigmatiseerd worden?

Jan Hautekiet start mediwiet discussie

Deze week is in België de discussie over de discriminatie en de stigmatisatie die wij ondergaan voor ons groene medicijn op Radio 1 in het programma van Jan Hautekiet op gang gebracht.

shutterstock_168510479

De huisartsen in België weten maar weinig van de medicinale kwaliteiten van cannabis helaas… [beeld: Beatriz Gascon J/Shutterstock]

Ik was zelf blij verrast van te zien dat Jan Hautekiet mijn brief had gelezen en op de kreet van a.u.b. iets te doen aan de discriminatie die wij anno 2016 nog steeds beleven gehoor gaf. Daarvoor ook mijn dank in naam van iedereen. Hoe dan ook, Mary Jane Rose live op de Vlaamse radio dus 😉

Huisartsen falen met informatie

Jan Tytgat is een Belgisch toxicoloog en professor aan de KU Leuven. Tytgat leidt het Labo voor Toxicologie en Bromatologie en is directeur van de afdeling biofarmaceutische wetenschappen van de dienst Research & Development van de KU Leuven.

Tytgat die al een tijd van de daken schreeuwt dat cannabis moet worden gelegaliseerd was ook pro en erkende ook  de problematiek die wij ervaren als we informatie bij huisartsen willen verkrijgen die na genoeg weinig of nihil is. Een punt dat moet aangesneden  worden – huisdokters moeten niet door ons geïnformeerd worden maar  andersom. Het wordt hoog tijd dat dokters meer informatie hieromtrent zouden krijgen van het ministerie van volksgezondheid uit.

Jammer dat professor Jan Tytgat, die al langer roept dat cannabis moet gelegaliseerd worden, geen gehoor krijgt in de regering

13090439_1606877299603064_243644432_n

Professor Tytgat pleit in België al langer voor een meer verstandige aanpak van het ‘drugsprobleem’…

Helemaal accuraat was Tytgat nog niet met zijn aanwezige cannabinoïde stofjes, want er zitten meer dan 2 actieve bestanddelen in  cannabis, maar voor de rest was hij positief. Jammer dat deze man die al langer roept dat cannabis moet gelegaliseerd worden geen gehoor krijgt  in de regering.

Bijwerkingen

De andere dokter die aan woord kwam was niet zo positief en had zijn bedenkingen i.v.m. verslaving en bijwerkingen… Wel ironisch dat een arts het over de bijwerkingen heeft van een niet-toxisch plantje terwijl je net vertelt dat je als bijwerking van de antidepressiva suïcidaal was!

BV’s uit de cannacloset

Slongsdievanongs is een Antwerpse rapster die haar liefde voor onze levensplant nooit onder stoelen of banken heeft gestoken en het ook als een mensenrecht beschouwt, dus  gaf onze eigen über -sister haar pleidooi en liet een powerful message achter. Hierbij  lieve Slongsdievanongs van harte bedankt voor  je oprechte powerfull own style pleidooi voor ons  plantje en je inzet tegen alle onrecht.

Top als er BV’s uit de cannacloset komen!

Haar laatste tribute aan onze Bob Marley heeft me ooit tot tranen geroerd en wil deze ook met jullie delen:

SLONGS – Turn Your Lights Down Low 

Don’t forget gifts of nature are there to be enjoyed NOT abused

Mary Jane Rose

De uitzending beluisteren kan door HIEROP te klikken en via de site van Radio1 kan je dan ook de levendige discussie nalezen…

[openingsbeeld: crazystocker/Shutterstock]
(advertenties)