(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bij cannabis social club Trekt Uw Plant worden de normale bezigheden langzamerhand hervat, na de onverwachte dood van voorman Joep Oomen. Zo komt de Belgische cannabisbevrijdingsdag – zoals ieder jaar in Antwerpen – met rasse schreden dichterbij. TUP-lid Revel E. herdenkt en blikt vooruit.

Trekt Uw Plant zonder Joep

flTrekt Uw Plant zonder Joep Oomen, zucht, nog steeds heel onwezenlijk, moeilijk, maar we hebben ook goede dagen, vreugdevol door herinneringen en samenhorigheid, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje en willen met z’n allen ons best doen voor TUP. Joep heeft vele mensen geraakt en geïnspireerd in z’n leven, dat hebben we mogen voelen aan de steun en de troost die we gekregen hebben. Bedankt iedereen, we hadden het nodig.

Cannabisbevrijdingsdag Antwerpen

We zijn nu een maand verder, langzaam aan begint alles een beetje in z’n plooi te vallen, moeizaam soms maar we moeten verder. Zeker met de cannabisbevrijdingsdag in het vooruitzicht. Een drietal weken nog maar en het is zover. Deze editie zal er één zijn met gemengde gevoelens, langs de ene kant een feest ter ere van Joep en langs de andere kant de eerste cannabisbevrijdingsdag zonder hem. Dubbel dus. Laat er die dag vooral veel vreugde en “joi de vivre” zijn.  Zo zou hij het gewild hebben, feesten uit dankbaarheid dat we hem mochten kennen en meemaken. Voor ons ook een beetje om aan iedereen te laten zien dat zijn werk niet voor niets geweest is. Zijn kindje blijft bestaan.

Met toestemming van Bart de Wever

Gelukkig zijn er in het TUP-team toffe, bekwame mensen die een aantal taken op zich nemen. Zonder hen zou het niet lukken. Momenteel zijn we bezig met de laatste details, enfin, we hopen dat het de laatste details zijn en dat we aan alles gedacht hebben. Burgemeester Bart De Wever heeft in ieder geval zijn toestemming gegeven, er is persoonlijk aan de politie beloofd dat het geen blow-in gaat worden en dat de crew duidelijk te onderscheiden zal zijn. Net zoals de vorige jaren. We zullen er maar op vertrouwen dat ze het ons niet te lastig gaan maken.

Sprekers zijn Michel Degens van de Mambo Social Club, die op cannabisgebied al heel ervaring heeft opgedaan, Karel Michiels, de schrijver van het boek “Land van wiet en honing” en Doede De Jong, reeds lange tijd een strijder voor de vrijheid van kweken

En wat is er voor de rest allemaal? Wel, een hele hoop. Er zullen kraampjes zijn met muntthee, verse sapjes, lekker en gezond eten, T-shirts van TUP en T-shirts met prints gerelateerd aan cannabis, juweeltjes – bv oorbellen in de vorm van een wietblaadje – heel veel info ook, zowel medicinaal als recreatief en dan natuurlijk de sprekers en de artiesten nog. Zo zijn er Michel Degens, van de Mambo Social Club die op cannabisgebied al heel ervaring heeft opgedaan, Karel Michiels, de schrijver van het boek “Land van wiet en honing” en Doede De Jong, reeds lange tijd een strijder voor de vrijheid van kweken. Allemaal spreken en schrijven zij  al jaren voor de legalisering van cannabis.

Optredende artiesten

Joep_Oomen_TUP-stand_Cannabis_Liberation_Day_Antwerp_9-5-2015_foto_db_3756

De kraam van Trekt Uw Plant – met rechts de betreurde Joep Oomen – vorig jaar op Cannabisbevrijdingsdag in Antwerpen [foto: Derrick Bergman]

Zij worden telkens afgewisseld met enthousiaste artiesten waaronder: Bangarang sound station, Out of many, Gebroeders Van  Der Straeten, Last of the Albinos, Quatch, Heartwash, Demonions De La Cumbia.

En dan is er Manu Moreau, stand-up comedian, die er met een vlotte en grappige babbel één geheel van maakt. Een perfecte gastheer voor de cannabisbevrijdingsdag 2016. Want nogmaals, het moet een feest worden. En we zouden dan ook willen vragen aan al diegenen met een hart voor cannabis KOM MEE FEESTEN!!!

Nu is het moment!

Als er één moment is om te laten zien aan de buitenwereld: dat het stereotype van een blower niet klopt, dat er in alle lagen, beroepen, standen en leeftijden geblowd wordt en dat een blower niet alleen in zijn luie zetel ligt maar ook een gezin en werk kan hebben zonder problemen, dan is het NU, op 14 mei, op de Dageraadplaats in Antwerpen. Hoe meer volk, hoe meer vreugde, hoe groter het feest.

Wij gaan er van uit dat de energie van Joep erbij zal zijn, hij is tenslotte degene die dit festival heeft opgericht. We hopen dat hij trots op ons kan zijn en dat hij met een liefdevolle glimlach het hele gebeuren aanschouwt.

Tot dan, Revel E.

(advertenties)