(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Onze Vlaamse columnist Mary Jane Rose begint het jaar met het belichten van een funkant van cannabis: die als sexual healer. Maar ook als er niks geheeld hoeft te worden raadt ze iedereen aan om vooral cannabis in het liefdesleven te integreren. En wie wil er zo nou niet zijn innerlijke God(in) laten ontwaken?!

Cannabis is goed voor je

Het is geen geheim meer dat het gebruik van cannabis gezond en leuk is: het ontspant je en laat je het leven in high definition beleven. Het is het beste medicijn dat we van Moeder Natuur hebben gekregen. Cannabis is  uniek en compleet. Het brengt je lichaam en geest in balans, je voelt je beter, het laat je de stress van de dag vergeten – want vergeten is even belangrijk als onthouden – en als bonus krijg je nooit een kater zoals drank met je doet. Integendeel dus; het is goed voor je.

Enige nadeel is de wet

Er is maar één grote bijwerking van cannabis en dat is nog steeds de wet. Met een fris nieuw jaar groeit de hoop op een legalisatie in 2018. Laten we ook hopen dat er meer menselijkheid en begrip van de regering zal komen, want winnen zullen we toch en stoppen met ons favoriete medicijn… dat zijn we ook echt niet van plan.

De strijd gaat verder. Dat cannabis al door velen voor medicinale, therapeutische en recreatieve doeleinden gebruikt wordt is stilaan door velen geweten en hun aantal groeit dagelijks. Toch wil ik  het deze keer liever over de funkant van cannabis hebben en een van die funkwaliteiten is dat ze ons seksleven kan helpen verbeteren.

Bevrijd jezelf en geniet (nog) meer met cannabis tussen de lakens… [foto: Creative Family/Shutterstock]

Cannabis, de sexual healer

Cannabis heeft de kracht om je seksualiteit te laten openbloeien – ook als die soms even vast zit. Als vrouw weet ik hoe frustrerend het kan zijn als je libido ineens wegvalt. Niet enkel is dat iets waar je als vrouw dikwijls emotioneel mee geconfronteerd wordt in de menopauze. Het kan ook door andere omstandigheden zijn: een druk leven, stress, depressie, ziekte, relatieproblemen of medicatie kunnen je libido ineens weg toveren.

Persoonlijk vind ik dit een heel belangrijk aspect en ik ben ervan overtuigd dat een gezonde seksualiteit en libido veel kunnen voorkomen, want een orgasme blijft nog steeds de beste stress killer. Cannabis kan daar een sexual healer in zijn als het niet meer lukt. Oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd en wordt o.a vrijgegeven als we sex hebben. Maar ook bij het gebruik van cannabis worden die knuffels in ons losgelaten en krijg je dus eigenkijk een dubbele cocktail oxytocine!

Cannabis bevordert je speelsheid en brengt je speels kantje boven en zo ontwaakt ze ook je innerlijke Godin

Je wordt er relaxt en blijer van en je ‘aaibaarheidsfactor’ wordt hoger. Als ik cannabis gebruik is het alsof mijn lichaam een diepe zucht neemt die ik nadien samen met alle stress en druk(te) van de dag uitblaas in een wolk die ik met een Mona Lisa-lach stilaan zie verdwijnen. En dat staat me toe me op mijn partner en mezelf te focussen en de wereld  voor even te vergeten, wat de intimiteit bevordert.

Cannabis bevordert je speelsheid en brengt je speels kantje boven en zo ontwaakt ze ook je innerlijke Godin. Je vergeet dat rimpeltje, voelt je mooier en al je zintuigen staan scherper. Je denkt out of the box en op een ander level, en daar komt de creativiteit naar boven. Durf te experimenteren, te lachen, zingen, samen spelletjes of standjes uitvinden. En kreunen kan leuk zijn, maar lachen en giechelen kan zoveel sexier en fun zijn…

Holy Mary

Cannabis glijmiddel of olie, het is niet enkel een life saver maar Holy Mary het zal je ook plezier geven. Dat is trouwens de naam van een super cannabis glijmiddel dat ik op Spannabis Madrid aanschafte: ‘Holy Mary’. Durf te experimenteren, gooi er een paar ultra-intense orgasmes in en het is een zonde dat niet iedereen elke dag cannabis  gebruikt.

Maak gebruik van je verscherpte zintuigen en laat de cannabinoïden je leiden. Geniet gewoon.

Balans is de sleutel

Vergeet niet dat moderatie hier in heel belangrijk is. Net zoals jij de balans moet zoeken in jezelf, moet je dat met cannabis doen: de balans houden. Te veel cannabis kan je motivatie dempen en zelfs je zin doen overgaan als je niet meer high maar heel stoned wordt. Vapen of roken met microdoseringen is het  beste en het geeft je controle. Cannabis-eten daarentegen kan je erg stoned maken en edibles blijven langer werken – wat soms zeker voor beginners een goede slaap betekent.

Het moet genieten blijven, dus een beetje mindfullness kan geen kwaad. Soms geldt daarom: less is more en balans is de sleutel. Ik wens jullie een cannatastish 2018 toe!

Remember gifts of nature are there to be enjoyed not abused – Mary Jane Rose

(advertentie)