(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De zesde bloeiweek zit erop voor de 24 K Gold, de Chocolope en de Holy Grail Kush plantjes van Dokter Groen. De laatste weken gaan nu dus in, waarin de toppen hopelijk nog een flink stuk zullen aanzwellen. Eén topje is zo wit als sneeuw, en dat komt niet alleen door de hars.

Hallo liefhebbers van het groene genot, hier ben ik weer met mijn wekelijkse reslaas vanuit mijn kleine microkweekkastje. Mijn planten hebben er nu zes weken bloei opzitten, en mogen nog wel wat dikkere toppen krijgen als het aan mij ligt. De planten groeien erg dicht op de lamp, waardoor één van de topjes spierwit geworden is. Het is een mooi gezicht voor de foto, maar helaas heeft zo’n witte top maar nauwelijks THC. Gelukkig kun je het wel gewoon roken, en dat ga ik ook gewoon doen, maar nu nog niet uiteraard.

witte HGK

Een spierwitte Holy Grail Kush top, verbleekt door het krachtige licht

Led Protect

De witte top had al vroeg in de bloeifase enige verbleking en die is gewoon met de top meegegroeid als het ware. Vanaf dat moment ben ik de planten Led Protect gaan geven. Dat is een voeding die planten meer weerstand geeft en ze zo beschermd tegen dit soort verschijnselen. Light bleach (verbleking door te veel licht) is namelijk iets wat vaker bij planten onder LED kweeklampen voorkomt. Hoewel er sindsdien geen nieuwe witte toppen meer zijn bijgekomen, is de verbleking die er al was onomkeerbaar. Ik vind het persoonlijk niet zo’n probleem, omdat het ook maar één topje betreft en het mooi is om naar te kijken bovendien.

20160425_123329

Toppen verzamelen zich rond de lichtbron

Qua voeding krijgen de planten nu dus wel de LED Protect mee, en dat gaat prima. Eigenlijk hadden de planten wat mij betreft nog geen voeding hoeven krijgen, ik geef het alleen tegen het verbleken. Alle overige topjes beginnen nu ook wat aan te zwellen en zijn gelukkig gewoon mooi groen van kleur. Het is voor deze kweekronde nu een kwestie van geduld en afbloeien geworden. In de loop van de komende weken zullen de toppen aanzwellen tot ze over een week of drie geoogst kunnen worden.

20160425_123703

Een dichtbegroeide mini-jungle van 24 K Gold, Chocolope en Holy Grail Kush!

Heerlijke hars

De planten zijn dan wel nog niet zo groot, ze zijn wel enorm plakkerig hier en daar. De hoeveelheid hars die deze DNA Genetics planten produceren is enorm en de geur is dan ook niet te versmaden. Vooral de Holy Grail Kush geeft een geur af die niet in woorden uit te leggen valt. Ik kende de geur al omdat ik er al eerder een topje van gehad heb, maar ik ben ontzettend blij dat ik deze soort nu in mij kastje heb staan. Het is een kush die ik zeker nog eens ga kweken, maar dat zien jullie een andere keer. Tot volgende week!

Dr. Groen

(advertentie)