(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dokter Groen kweekt micro in zijn RollingStoned kweekkast. Inmiddels hebben zijn wietplanten er vijf weken bloei opzitten en krijgen de topjes al een aardige vorm. Ze moeten nog aanzwellen maar mogen er zeker al zijn, om ze tegen de LED te beschermen gebruikt Dr. Groen een nieuw soort voeding speciaal voor LED kweeklampen.

Hallo cannabisliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in het kweken in het klein. In mijn compacte kweekkast houdt ik zoals jullie weten 9 wietplantjes klein. Althans, dat probeer ik, want ik moet toegeven dat ik de planten in het begin wat te lang heb laten worden, waardoor ze nu op zijn zachtst gezegd een beetje krap in de hoogte staan. Hieronder zie je hoe weinig ruimte ze precies hebben.

LEDkast1

Door de korte afstand tot de lamp, zijn een paar topjes twee weken geleden door het licht wat verbleekt. Ik heb de lamp toen nog een stukje hoger kunnen hangen, en de planten nog eens gesupercropt. Tenslotte ben ik de planten gaan behandelen met een nieuw soort voeding die speciaal voor het kweken met LED kweeklampen ontwikkeld is. Het spul heet LED Protect en bevat, naast de gebruikelijke NPK voedingsmix ook salicylzuur. Salicylzuur zorgt voor een verbeterde weerstand tegen het felle licht van LED kweeklampen.

Sinds ik het spul voor het eerst gegeven heb, zijn er gelukkig geen verbleekte plekken meer bijgekomen dus het goedje lijkt zijn vruchten af te werpen. Zelfs de toppen die het allerdichtst op de lampen groeien zijn nu nog groen. Gelukkig maar, want witte toppen zien er dan misschien wel mooi uit – erg stoned wordt je er schijnbaar niet van. Van wat ik begrepen heb, wordt er namelijk geen THC in de trichomen op zo’n verbleekte top aangemaakt.

LEDbud1

De toppen zelf beginnen nu aardig vorm te krijgen en trichomen ontbreken ook niet. De calyxen zitten er allemaal, maar zullen in de loop van de komende weken nog wel op moeten zwellen, we zijn er – met andere woorden – nog niet helemaal. Volgende week meer, toppen 😉

Dr. Groen

(advertentie)