(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Derrick Bergman, columnist en voorzitter van het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod is opgewonden. “Een spannende dag vandaag: we maken de line-up bekend van de achtste editie van Cannabis Bevrijdingsdag, het jaarlijkse gratis protestival  van het VOC. Headliner dit jaar: Will and the People!”

Hoofdact: Will and the People

We bewaren nog een paar speciale verrassingen, maar het grootste deel van de programmering maken we vandaag bekend. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar als hoofdact hebben we de Britse band Will and the People weten te strikken. Met hun aanstekelijke debuutsingle ‘A lion in the morning sun’ scoorden ze dé zomerhit van 2012. Een jaar later speelden ze het hoofdpodium van Pinkpop plat. De vier Britten staan bekend als echte cannabisliefhebbers. ‘Een joint is voor ons vergelijkbaar met het drinken van een kop thee’, aldus zanger Will Rendle, ‘het is onderdeel van onze levensstijl.’

Will-And-The-People_02

Will and the People

De Rupelsoldaten op herhaling

Wie vorig jaar De Rupelsoldaten aan het werk heeft gezien op Cannabis Bevrijdingsdag begrijpt waarom we ze terug hebben gevraagd. Deze Antwerpse troep rappers weet hoe je een feestje moet bouwen. Het spits wordt dit jaar afgebeten door de Eindhovense singer songwriter Iris Penning (22) op. Dit voorjaar verscheen haar tweede album ‘Spreken met suiker‘. Muziekblad OOR was vol lof: ‘Spinvis knikt instemmend, Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal zien van bovenaf dat het goed is. Koesteren die plaat!’ Uit Groningen komt Dramali, geformeerd rond de Malinese muzikale alleskunner Dra Diarra. Voor de kenners: Malinese Ngoni pentatoniek met westerse invloeden.

Naast wat er op het podium gebeurt is er zoals elk jaar nog veel meer te doen en te beleven op Cannabis Bevrijdingsdag: de Hennepmarkt, het Cannabis Filmfestival met documentaires, films en debatten met topsprekers en een Food & Drinks area waar geen vreetkick tegen bestand is

We staan dit jaar uiteraard stil bij veertig jaar gedoogbeleid. Van Piekeren, de groep rond Utrechtenaar Jan van Piekeren, speelt op het hoofdpodium. Als overtuigd cannabist is Jan hét boegbeeld van de Social Cannabis Club Domstad. Om veertig jaar gedoogbeleid te vieren schreef hij ‘De wereld op z’n kop’, een pareltje dat zeker voorbij zal komen. Meer muziek: een muzikale ode aan Armand, die zelf drie keer optrad op Cannabis Bevrijdingsdag. Dj Skunkstar, onze resident Dj krijgt versterking van United Sounds, een van de betere sound systems van ons land, uit Tilburg. In de Reggae & Dub area verzorgt Covenant Sound System de hele dag irie vibes.

Sprekers

flyer_NL_CBD2016_frontBevestigde sprekers: Frans van Laarhoven, de broer van coffeeshop pionier Johan van Laarhoven, die vast zit in Thailand na zeer bedenkelijk handelen van de Nederlandse justitie. Frans vertelt hoe het met zijn broer gaat en over de campagne Justice for Johan. Has Cornelissen, oprichter van de stichting Legalize! die al sinds 1993 strijdt voor legalisering. Het optreden van Nol van Schaik, coffeeshop pionier en cannabisactivist uit Haarlem, belooft spectaculair te worden. Hetzelfde geldt voor de winnaar van de Koos Zwart Award, die zoals elk jaar uitgereikt zal worden door coffeeshopbond PCN. De naam van de winnaar blijft nog even geheim, net als de speciale gast met wie we veertig jaar gedoogbeleid willen gaan vieren.

Alles is gratis

Naast wat er op het podium gebeurt is er zoals elk jaar nog veel meer te doen en te beleven op Cannabis Bevrijdingsdag: de Hennepmarkt, het Cannabis Filmfestival met documentaires, films en debatten met topsprekers en een Food & Drinks area waar geen vreetkick tegen bestand is. In de Vape Lounge kun je vaporizers proberen, in de Mascotte area kun je Cannabis Bevrijdingsdag vanuit een hangmat beleven. En dat allemaal helemaal gratis. Zorg dus dat je erbij bent, kom als het even kan met het openbaar vervoer en neem je vrienden mee. Zondag 12 juni, vanaf 14.00 uur, Flevopark, Amsterdam.

Meer informatie op de website cannabis-bevrijdingsdag en op de Facebook-pagina

 

(advertenties)