(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Misschien heb je de poster al zien hangen in je favoriete coffeeshop: Cannabis Bevrijdingsdag komt er weer aan. Op zondag 12 juni om twee uur precies gaat de achtste editie van het grootste cannabis en hennep evenement van Nederland van start. ‘En we hebben nog een paar plaatsen voor vrijwilligers die hun steentje bij willen dragen’, weet VOC-voorzitter Derrick Bergman.

Protestival

CBD2013_01_0139_Spliffing_up

‘Spliffing up’…

Cannabis Bevrijdingsdag is een protestival: we vieren natuurlijk feest maar onze boodschap is nóg belangrijker. Dit jaar hebben we die boodschap vertaald naar een eenvoudig motto: thuisteelt vrij, achterdeur open! Natuurlijk moet de aanvoer van coffeeshops eindelijk fatsoenlijk gereguleerd worden, maar daar moet het niet bij blijven. Het recht op thuisteelt voor persoonlijk gebruik moet ook vastgelegd en gegarandeerd worden.

Vrijwilligers

Vanaf de eerste editie, op het Museumplein in 2009, draait Cannabis Bevrijdingsdag op vrijwilligers. De crew is uitgegroeid tot vijftig personen, die alles in goede banen leiden. Ze werken keihard, dus proberen we ze ook in de watten te leggen. Elke vrijwilligers krijgt een exclusief crew T-shirt (van hennep uiteraard), een goodiebag met fijne verrassingen, eten en drinken en toegang tot het crew feest dat kort na elke editie plaatsvindt.

Wie houdt van show en theater kan zich ontfermen over het rad van fortuin, waarmee we geld inzamelen voor het VOC en prijzen uitdelen aan het publiek

Als crewlid van Cannabis Bevrijdingsdag moet je stressbestendig zijn en goed in improviseren. We kunnen nog zo’n uitgebreid draaiboek en mooie roosters maken; op de dag zelf loopt het altijd net anders. Je bent dus flexibel inzetbaar. Het ene moment ververs je de vuilniszakken in de kliko’s op het veld, het volgende controleer je polsbandjes of geef je informatie aan de bezoekers vanuit de VOC tent. Wie houdt van show en theater kan zich ontfermen over het rad van fortuin, waarmee we geld inzamelen voor het VOC en prijzen uitdelen aan het publiek.

CBD2013_01_0146_Crew_in_Backstage_area

Zien, horen, ruiken, eten en roken

CBD2014_01_0825_Ruim_vijftig_vrijwilligers_uit_het_hele_land_maken_het_evenement_mogelijk

Ruim 50 vrijwilligers uit heel het land maken het evenement mogelijk…

Sommige vrijwilligers, bijvoorbeeld die in het deco team, zijn al maanden van te voren in touw. Vorig jaar maakten ze het grootste wietblad ter wereld, een record dat ze dit jaar hopen te verbeteren. De verspreiding van de flyers en posters gebeurt ook grotendeels door vrijwilligers, die coffeeshops langs gaan en de poster buiten plakken. Om onduidelijke redenen blijkt het in Amsterdam elk jaar het moeilijkst om mensen te vinden die de posters en flyers willen verspreiden.

Het grootste deel van de crew werkt alleen op de dag zelf. We verwachten dat elke vrijwilliger minimaal zes uur inzetbaar is en uiterlijk om 11.00 uur ter plekke is. Natuurlijk kun je pauzes nemen om te genieten van alles wat er te zien, horen, ruiken, eten en te roken is in het Flevopark.

Join the CBD crew!

Wil jij de Cannabis Bevrijdingsdag crew komen versterken, stuur dan een mailtje naar: vrijwilligers@cannabisliberationday.org

Wacht er niet te lang mee, want het aantal plaatsen is beperkt. In de volgende column lees je meer over het programma van dit jaar…

 

CBD2014_01_0981_Vrijwilligers_nemen_pauze_in_de_backstagebus

 

(advertenties)