(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een verblijf van 6 dagen in Barcelona liet eens temeer zien dat de Spaanse hoofdstad de stoner hoofdstad van Europa is. Met nog steeds meer cannabis social clubs dan er coffeeshops zijn in Amsterdam en met een uitpuilende Spannabis, de grootste cannabisbeurs ter wereld. VOC’er Derrick doet verslag.

Dab-A-Doo

Het eerste hoogtepunt van de Spaanse trip van het VOC / Cannabis Bevrijdingsdag team kwam al meteen de eerste avond. Met dank aan gastvrouw Mila en deelnemers Willem en Marian uit Tilburg konden we de Dab-A-Doo meemaken. Dit fameuze concours voor concentraten is waarlijk een feest voor de connaisseur, die zo’n veertig samples ontving in een felblauw Dab-A-Doo etui. Alle variaties waren vertegenwoordigd: wax, shatter, honeycomb, ice-o-lator hasj en kif. Wie zelf geen dab rig had kon terecht bij vijf dab stations, met ongelofelijke hoeveelheden concentraten van topkwaliteit.

Cannabis clubs

s2

Dabben tot je zo stoned als een dabkoning bent op Dab-A-Doo 2016 in Barcelona!

We waren dus al snel op de juiste hoogte om onze missie te beginnen: het verspreiden van ruim 3.000 flyers en 300 posters voor Cannabis Bevrijdingsdag en het bezoeken van Cannabis Social Clubs en het Hash Museum in de Gotische wijk van Barcelona. De clubs bleken in een paar gevallen strenger te zijn geworden. Zo kunnen toeristen nog steeds lid worden van Tierra Verde, onze vaste hang-out vorig jaar, maar mogen nieuwe leden pas de volgende dag naar binnen.

Groot assortiment wiet en hasj

Een beetje het idee dat Job Cohen als burgemeester van Amsterdam opperde voor de verkoop van paddo’s: pas 24 uur na de aankoop zou je de paddo’s af kunnen halen bij de smart shop. Duidelijk is dat de clubs verschillende regels hanteren als het gaat om introductie door een bestaand lid en inschrijfgeld. Het enige dat alle clubs doen is je ID kopiëren en je gegevens noteren. Eenmaal binnen valt de grootte van het assortiment meteen op: veertien soorten wiet en acht soorten hasj en concentraten is geen uitzondering.

De meeste soorten kosten tussen de zes en acht euro per gram. De kwaliteit is uitstekend en alle clubs hebben dab rigs beschikbaar

De prijzen lopen uiteen: zeker tijdens de week van Spannabis lijken sommige clubs te willen cashen. Clubs als Tierra Verde en Anasthesia zijn echter zeer goedkoop vergeleken met de gemiddelde coffeeshop. De meeste soorten kosten tussen de zes en acht euro per gram. De kwaliteit is uitstekend en alle clubs hebben dab rigs beschikbaar. Conclusie: de clubs kunnen zich zeker meten met onze coffeeshops en hoewel ze iets voorzichtiger zijn geworden, bloeit de scene nog steeds en komen er nieuwe clubs bij.

s1

Spannabis is de grootste cannabisbeurs op aarde met meer dan 500 aanwezige bedrijven die allemaal iets met wiet van doen hebben! [foto: greenparrotseeds]

500 bedrijven op Spannabis

Waar op Spannabis vorig jaar het grote aantal Russen opviel, was er nu sprake van een bescheiden Amerikaanse invasie. Vooral Weedmaps pakte uit, met twee grote stand en een gratis T-shirt of cap voor iedereen die zijn mail-adres achterliet. Advanced Nutrients, marktleider voeding in de VS, organiseerde een groot feest in een kasteel nabij Barcelona. Een paar cijfers uit de Spannabis press kit maken duidelijk hoe groot de beurs is geworden: ruim 17.000 vierkante meter, meer dan 500 bedrijven en 30.000 bezoekers in drie dagen.

Nieuw: de Sublimator

Feitelijk was er weinig nieuws te zien of horen tijdens deze dertiende editie. Uitzondering: de ‘Sublimator‘, een soort vaporizer op basis van vergassing (gassification). Een bijzondere rookervaring. In de bedroevend lege conferentiezaal boorde Tom Blickman (TNI) alle hoop de bodem in dat de VN drugstop in New York, UNGASS 2016, een doorbraak op zal leveren. Die sombere realiteit mocht de pret niet drukken voor de duizenden bezoekers van Spannabis. Zij genoten van de zon en de plant, scoorden gratis goodies en zaden en droomden van toekomstige oogsten.

Viva España!    

 

(advertenties)