(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het zal niet lang meer duren voordat er in de lage landen weer honderden wietplanten de tuinen ingaan. De natuur neemt kwekers een hoop werk uit handen en buitenplanten zijn niet zo vatbaar voor spint, maar ander ongedierte zoals slakken en luizen weten je wietplanten buiten wél te vinden. Gelukkig is dat gemakkelijk te voorkomen.

Bewuste binnenkwekers hebben de afschrikwekkende kracht van knoflook op ongedierte al langer herontdekt, maar ook voor buitenwietkwekers biedt het biologische knoflookextract van Rogis uitkomst. Het spul is volledig biologisch en kan daarom zonder gevaar aan buitenwietplanten worden gegeven. De kracht van knoflook schuilt erin dat het planten onaantrekkelijk maakt voor beestjes, die zich daardoor veel liever op het andere tuingewas storten.

Rogis_140615_067-1

Hoe werkt Rogis?

Knoflook en andere kruiden hebben van zichzelf een heel sterke geur. Dat is fijn voor ons mensen, omdat we ze daardoor als smaakmakers in ons eten kunnen gebruiken, maar dat is niet de reden dat deze planten en kruiden zo sterk ruiken. Ze doen dit namelijk om zich te wapenen tegen aanvallen van ongedierte. Die houden namelijk niet van zulke sterke aroma’s en laten de planten daardoor meestal met rust. Rogis is een extract van onder andere knoflook. Wanneer je het aan een plant in het voedingswater geeft, of op de bladeren spuit, maakt dat zo’n plant eigenlijk net zo onaantrekkelijk voor ongedierte als knoflook zelf.

Wanneer je het knoflookextract aan wietplanten te drinken geeft, komt het in de sapstroom terecht en zo in alle delen van de plant. Beestjes zoals luizen, waar buitenplanten in de zomer vaak te kampen mee hebben, doen zich juist graag tegoed aan deze sappen maar niet wanneer deze naar knoflook smaakt. Geef het middel met iedere waterbeurt mee en spuit het gelijkertijd op de bladeren en je zal zien dat niet alleen ongedierte, maar ook grotere knagers zoals konijnen en dergelijke, je planten overslaan.

 

Je koopt Rogis knoflookextract in een gespecialiseerde tuinwinkel of online, kijk op rogis.nl voor een lijst met verkoopadressen.

[Openingsbeeld: Anna Bogatirewa, Shutterstock.com]
(advertenties)