(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jawel, ook bij Master Kroblo zijn de eerste vruchten gesignaleerd. Bloei dus, in dit geval met een heerlijk bananenaroma als het goed is. De dorstige dames staan nu twee weken op een 12-uurs lichtregime om de bloeifase in te luiden en vormen ook al de eerste toppen.

Hoi volgers van het groene fruit, zoals beloofd en zoals ik had verwacht kan ik jullie deze week de eerste duidelijk zichtbare bloeiharen laten zien. Precies twee weken geleden kwam het aantal lichte uren op 12 uit en begonnen de dames ’s nachts meer en meer bloeihormonen aan te maken. Wietplanten maken in het donker hun bloeihormonen aan, en wanneer de nachten maar lang genoeg (10 uur of langer) duren resulteert dat dus in de vorming van toppen.

P1170636 (Custom)

Raar idee

Het is toch een raar idee, als je de plantjes nu ziet, om je te bedenken dat daar straks – over een week of zeven – dikke en rijpe toppen van geoogst kunnen worden. De Banana x Sour Secret kruising lijkt het reuze naar haar zin te hebben en zijn in de afgelopen week wederom in hoogte verdubbeld. Het zijn erg dorstige dames en ze maken heel dikke stammen aan, totaal verschillend als die van de 24K of de Holy Grail Kush. Hopelijk betekent dat dat ze zich aan het voorbereiden zijn op de komst van zware vruchten. Meestal is dat trouwens wel zo; hoe dikker en steviger de stammen, hoe groter de toppen ook worden. Vergelijk de stammen maar met een 5-baans snelweg, daar kan ook veel meer verkeer overheen.

P1170623 (Custom)

Cannabiscups winnen

Ik geef de planten om de dag een behoorlijke douche met gewoon kraanwater. Eén keer in de week voeg ik daar een minimale hoeveelheid (1 milliliter per 10 liter water) Mills Vitalize aan toe, voor een gezonde ontwikkeling met opneembaar silicium. Het middel zorgt voor een gezonde celdeling (groei), betere opname van meststoffen en een beter afweersysteem tegen schimmels, plantenziektes en ongedierte. Over een week is de topontwikkeling echt goed op gang en begin ik met toedienen van Mills C4. Eigenlijk hoef je op deze aarde (Ultimate Soil) helemaal geen voeding te geven, maar ik wil het deze ronde helemaal perfectioneren, er moeten cannabiscups mee gewonnen worden uiteindelijk 😉

P1170630 (Custom)

Tip met belangrijke strekking

Tot slot nog even een belangrijke tip; veel kwekers denken dat de kleinste plantjes recht onder de lamp moeten staan, zodat ze meer licht vangen. Niet doen, dat is namelijk een denkfout. Het klinkt wel logisch, maar het omgekeerde is juist het geval. Zet in plaats daarvan juist de langste dames onder de lamp, en de korte aan de zijkant van je kweekruimte. Het vele licht recht onder de lamp zorgt er juist voor dat de planten die al langer zijn, minder zullen strekken, terwijl de planten aan de zijkant juist wat meer moeite gaan doen om licht op te vangen. Zo krijg je alle planten dus mooi op een gelijke hoogte.

Tot volgende week, Grtzzzzz Kroblo

(advertentie)