- Grondlegger wietproef, CanAdelaar en drugshistoricus over legale wiet
- New school F1-hybride Ice Cream Haze heeft het allemaal!
- NL-studie • CBD vermindert THC-effect niet maar versterkt ’t juist!
- Buitenwietseizoen 2024 met Gefjon Grow (deel #13)
- Een eigen wietsoort stabiliseren, zo doe je dat!
- De Riptip Tour 2024: Een week vol unieke cannabiservaringen
Dokter Groen laat zijn wiet bloeien
En hoe gaat het dan met de wietplanten van Dokter Groen? Wel, die staan allemaal in bloei. De autoflowers in zijn tent met LED én HPS een beetje meer als de fotoperiode planten in de RollingStoned kweekkast, maar overal zijn bloeiharen gespot, kijk zelf maar.
Goedendag beste lezers, op een paar sneeuwklokjes na bloeit er buiten in de natuur nog maar weinig, het zal op de meeste plaatsen ook nog wel even duren voordat buitenwietkwekers hun wietplanten buiten kunnen zetten. Er is nog kans op nachtvorst en traditiegetrouw is dat nog tot halverwege mei zo. Bij mij binnen bloeit er ondertussen wel al van alles, of beter gezegd: alles bloeit hier. Mijn autoflowers – die jullie alweer een paar weken geleden voor het laatst zagen – vormen al echt wat topjes, en ook in mijn kleine kweekkast heb ik de eerste bloeihaartjes gezien.
De eerste bloeiharen in de RollingStoned kweekkast van Dokter Groen
Kastplantjes
Vorige week heb ik een scrogrek gemaakt van een oud wasrekje in de RollingStoned G-Kit. Naderhand heb ik de planten daaraan vastgezet met wat tie-wraps. Inmiddels stonden hun kopjes weer fier omhoog en zijn ze weer een paar centimeter de lucht in gegaan. Deze week dus de allerhoogste topjes dus nog eens naar beneden gebonden, maar nu de bloeiharen zijn gezien wil ik dat eigenlijk niet meer doen. Ik hoop dus – en dat lijkt er ook op – dat de groei er nu wel voor het grootste deel uit is.
Nu zijn de dames wel hoog genoeg, het groeien mag hier stoppen hoor!
De planten groeien hier nog steeds gewoon op kraanwater, dat gaat prima in combinatie met de Ultimate Soil van DNA en Mills. Voeding genoeg in deze aarde dus bijvoeden is niet nodig. Wellicht dat ik daar later in de bloeifase op terugkom, maar voor nu is water voldoende voor deze jongedames.
CrazyLED met HPS
Autoflower dames van Dutch Passion (en Dokter Groen) onder de LED/HPS combinatie
Dan zijn daar nog de verschillende autoflowers van Dutch Passion waar jullie misschien wel nieuwsgierig naar zijn. Twee weken geleden hadden ze nog maar een paar blaadjes en nu staan ze al vol te bloeien, ik verbaas me erover hoe snel dat gaat met autoflowers. Hoewel ik 4 verschillende soorten heb staan, drie Amerikaanse soorten (AutoDaiquiri Lime, AutoBrooklyn Sunrise en AutoColorado Cookies) en één Europese (AutoNight Queen), groeien ze toch allemaal redelijk gelijk op. Ze hebben wel allemaal een eigen structuur, maar dat is logisch want het zijn ook verschillende variëteiten.
Verschillende groeipatronen aan de AutoNight Queen (links) en de AutoDaiquiri Lime
De autoflowers staan niet op de Ultimate Soil, maar op Batmix van Plagron. Batmix heeft veel voeding in zich zodat ik ook hier alleen water hoef te geven. De voeding in Batmix is zelfs wat teveel naar mijn smaak want sommige planten hebben naar beneden gebogen bladpuntjes, wat een teken is van teveel stikstof in de grond. Goed, het zit eenmaal in de grond en zolang de bladpunten niet verbranden ga ik de aarde niet uitspoelen, want dat is ook een operatie die niet geheel zonder risico’s is. De bloei gaat lekker en de dames trekken zich er wel doorheen.
De omlaag prikkende bladpuntjes zijn een teken van een stikstof-overschot
Boven de 12 dames hangen twee CrazyLED kweeklampen van slechts 75 Watt, met daar tussenin een kleine 150 Watt HPS lamp. Ik gebruik hiermee dus maar 300 Watt aan licht wat ik 18 uur per dag laat branden. De autoflowers krijgen hierdoor dus lekker lang licht zodat ze hopelijk veel van deze energie kunnen omzetten in heerlijke toppen. Ik ben nu al benieuwd wat de LED/HPS combinatie doet met de Amerikaanse genetica. Dat het een stortvloed aan licht is blijkt wel uit het feit dat de planten heel compact zijn gebleven. De ruimtes tussen de zijtakken (internodes) zijn klein zodat de planten niet veel energie hoeven te steken om alle stoffen van beneden naar boven (en vice versa) te vervoeren.
Dat was het voor deze week. Volgende week weer een solo-update van de G-Kit. Als de autodames zich weer flink verder hebben ontwikkeld dan laat ik dat natuurlijk weer zien.
Dokter Groen
(advertentie)