(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De energiezuinige 75 Watt Holographic Series 1 LED kweeklampen van Crazy-LEDs.com zijn op zichzelf al wonderbaarlijk krachtig, maar komen in combinatie met een kleine HPS kweeklamp helemaal goed tot hun recht. Kijken wat deze lichtcombi doet met drie nieuwe USA autofems van Dutch Passion!

Zadenbedrijf Dutch Passion had al een aantal zeer goede autoflower wietsoorten, maar heeft onlangs nog eens een aantal nieuwe autoflower wietsoorten aan hun uitgebreide menukaart toegevoegd. De zadenmakers profileren zich hiermee ondertussen als echte autoflower specialisten. Veel van de nieuwe autofems zijn gebaseerd op bekende fotoperiode wietsoorten, maar drie van de nieuwe soorten zijn genetisch Amerikaans: AutoDaiquiri Lime, AutoBrooklyn Sunrise en AutoColorado Cookies.

20160215_143209 (Custom)

Ontkiemen doet Dokter Groen direct in de pluggen, in de pluggen met een korrel piepschuim zitten de extra AutoBrooklyn Sunrise zaden voor het geval er iets niet uit zou komen

De line-up van Dokter Groen

  • 2 x 75 Watt CrazyLED’s
  • 1 x 150 Wat GIB Lighting HPS
  • 12 x 7-literpot Plagron Batmix
  • 3 x AutoDaiquiri Lime
  • 4 x AutoBrooklyn Sunrise
  • 3 x AutoNight Queen
  • 3 x AutoColorado Cookies

Onze groene dokter kweekte al eerder met succes met de CrazyLEDs en heeft natuurlijk ook de nodige ervaring met de RollingStoned LED kweekkast. Toen hij de gelegenheid kreeg om deze nieuwe autofems – te weten de drie Amerikanen en de AutoNight Queen – te proberen werd hij uiteraard meteen enthousiast. Om de LED kweeklampen een beetje extra kracht bij te geven, hing hij er een kleine 150 Watt HPS kweeklamp tussenin. In totaal maakt dat dus 300 Watt aan kweeklicht. We zijn uiteraard zeer benieuwd hoe dat afloopt, en volgen het kweekproject daarom met veel plezier op RollingStoned: zijn eerste update loopt vanaf het kiemen van de zaden tot en met de eerste week onder de LED-HPS combinatie. Hierna zullen we zijn testkweek om de zoveel weken volgen met aan het einde een compleet fotoverslag. We zijn benieuwd.

20160221_120929 (Custom)

Na 3 dagen waren alle zaden uitgekomen en na 7 dagen konden ze zonder folie onder een T-Neon lamp. Vooraan rechts zie je de zaailing waar Dokter Groen niet helemaal gerust over was.

Hallo RollingStoners, hier een eerste extra update van mijn LED-HPS-Autoflower testkweek. Ik heb inmiddels de nodige LED-ervaring en een ding wat mij steeds opvalt, is dat LED kweeklampen wel voldoende licht geven, maar dat ze wat aan stralingswarmte missen. Dit is natuurlijk met name in de zomermaanden wel een voordeel, maar zorgt er ook voor dat de groei van wietplanten anders verloopt. De bladeren verdampen minder vocht waardoor er ook minder water, en dus voeding opgezogen wordt. Om dit te compenseren heb ik tussen mijn twee CrazyLEDs deze keer een kleine HPS kweeklamp van 150 Watt gehangen. Wat verder ook nieuw is, zijn natuurlijk de vier autoflower wietsoorten. Nieuw voor mij omdat ik nog niet eerder binnen met autoflowers in de weer ben geweest, maar voor jullie ook nieuw omdat het hier om spiksplinternieuwe soorten gaat. Ik ben zeer benieuwd naar deze Amerikaanse soorten!

20160222_183136 (Custom)

Hier zie je de LED/HPS combinatie in de kweektent van Dokter Groen, de zaailingen zijn net in de 7-literpotten gezet.

Ontkiemen

De kweektent waarin dit autoflower verhaal zich af gaat spelen is niet groot, slechts 60 x 90 centimeter. Daarin hangen dus twee CrazyLEDs van 75 Watt met daar tussenin een 150 Watt HPS. Voor mij is dit de ultieme setup, want ik verbruik er maar 300 Watt aan energie mee, maar zou er toch zeker een opbrengst mee moeten halen die vergelijkbaar is met die van één 600 Watt HPS. Eigenlijk nog meer, maar als ik de 600 Watt HPS opbrengst kan benaderen ben ik toch al heel heel blij want dat zou 2 gram per Watt betekenen! Maar zover is het nog lang niet want de plantjes zijn nu pas 2 weken oud.

20160222_182421 (Custom)

Na een week in de pluggen gingen de zaailingen over in de Batmix van Plagron.

Om 12 planten te hebben, ontkiemde ik 16 zaden voor het geval er zaden tussen zouden zitten die niet uit zouden komen. Het ontkiemen deed ik net als met de zaden in de RollingStoned kweekkast: in Perfect Plug en Play pluggen. Alle 16 zaden kwamen daarin na een paar dagen uit, alleen zat één zaadje niet lekker in de plug. Ik was er niet helemaal gerust op of deze AutoDaiQuiri Lime het wel zou redden, dus heb ik haar samen met een AutoBrooklyn Sunrise in één pot gezet. Bij elkaar heb ik daarom nu niet 12, maar 13 autoflowers.

Batmix

De planten staan in dezelfde 7-literpotten als ik ook in de RollingStoned kweekkast gebruik, alleen kweek ik deze autoflowers niet in de Ultimate Soil van DNA en Mills, maar in Batmix van Plagron. Na een week in de pluggen konden ze over in de Batmix en gingen ze van de T-Neon naar de LED-HPS combinatie. Ik heb goede ervaringen met Plagrons Batmix en ik denk dat de autoflowers zich er ook wel in thuis zullen voelen. Voorlopig hoeven ze in ieder geval niet bijgevoed te worden, en wellicht redden ze het zelfs hun hele leven wel op deze aardemix.

20160229_093220 (Custom)

Twee weken na het ontkiemen zien de autofems er mooi en content uit. Het moet gek lopen wil dit geen autoflower kweeksucces worden.

Alle vier de autoflowers zouden ongeveer na 10, 11 weken klaar moeten zijn dus dat komt mooi uit. Nu de planten een dikke week onder de HPS en de LED’s staan, kan ik alvast zeggen dat ze het er reuze goed lijken te hebben. Alle planten hebben mooie korte internodes en ook het ene plantje waar ik niet gerust over was heeft zich goed ontwikkeld. Ik ben benieuwd of de twee planten in één pot straks aanzienlijk kleiner zullen blijven, of dat het niet veel uitmaakt. De planten zijn nog niet aan hun grote groeispurt begonnen die ik wel verwacht. Autoflowers staan namelijk bekend om hun explosieve groei.

Tot over een paar weken, ik meld mij pas weer wanneer de autoflowers er een flinke groeispurt op hebben zitten. Wellicht dat er dan ook al enige bloeiharen te zien zijn…

Dokter Groen

(advertentie)