(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vorige week hebben jullie kunnen lezen hoe Master Kroblo de Banana x Sour Secret planten in hun 11-literpotten overplaatste. Dat staat altijd garant voor een groeispurt. Niet alleen door de extra ruimte voor de wortels, maar ook dankzij de krachtige lamp op hun koppen.

Hallo beste gewasliefhebbers 🙂 Ik heb zo het idee dat de bananenwiet wel goed gaat uitpakken. De jongedames lijken het in ieder geval prima naar hun zin te hebben en beginnen ook al een klein beetje te ruiken, hoe klein ze nu ook nog maar zijn. Ze staan nu één week in de 11-literpotten in een zwak windje en een heerlijk temperatuurtje van 25,6 graden Celsius, zo aangenaam hebben wij het alleen wanneer we op vakantie gaan, zal ik maar zeggen.

P1170570 (Custom)

Met een min/max thermo- en hygrometer peilt Kroblo de hoogste en de laagste temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte, beide zijn erg belangrijk voor zijn kweeksucces

De dagen worden korter…

Buiten moet de zomer nog beginnen, maar hier binnen worden de dagen alweer korter en maken de planten zich alweer op voor hun bloeifase. Toen ik de planten in de 11-literpotten zette, kregen ze 24 uur licht voor hun kiezen. Elke dag haalde ik hier vervolgens een uurtje vanaf zodat ze nu 14 uur licht krijgen en over twee dagen op 12-12 staan. Twaalf uur licht, en twaalf uur in het donker dus. Als dat het geval is stop ik met het korten van de dagen want het 12-12 lichtregime zorgt er zoals jullie weten voor dat de wietplanten zullen gaan bloeien.

P1170559 (Custom)

Na 1 week hebben de planten 3 internodes

Zoals je ziet liggen de folies nog steeds op de potten, ik heb ze bij het verpotten naar de 11-literkuipen ingewaterd en de folies erop gedaan. Sindsdien heb ik ze geen water meer gegeven en als het goed is zijn de wortels daardoor flink gegroeid, op zoek naar wat te drinken. Ik laat de folies er nog een dag of vijf opzitten, en daarna krijgen ze hun eerste douchebeurt en dus ook water. De potten voelen nu al redelijk licht aan, maar laat die wortels nog maar even een dag of 5 zoeken naar water, daarmee creëren ze een prachtig wortelstelsel, daar zijn de plantjes uiteindelijk de hele verdere cyclus van afhankelijk. Tot volgende week, met pikante douche foto’s 😉

Keep it donkergreen! Kroblo

(advertentie)