(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In de zonnige kweekkast van Dokter Groen is de kop er letterlijk en figuurlijk af mensen. De plantjes zijn al een stuk gegroeid, en goed en wel begonnen aan hun groeifase. Omdat de groene kweekdokter de planten een gedegen groeifase van een week of 5 wil geven, was het tijd om de dames een kopje kleiner te maken.

Hallo groene vrienden. Ik was al gewaarschuwd voor de groeisnelheid van de Chocolope planten in mijn gezellige kweekkastje, en nu blijkt dat deze dames inderdaad behoorlijk strekken. Vorige week had ik ze daarom al recht onder de lamp gezet, maar toch vond ik de plantjes al wat te hoog worden. Op de foto hieronder kun je zien hoe ze er vanmorgen nog bijstonden. Inmiddels heb ik op één na, alle planten teruggesnoeid, daarover straks meer.

20160222_105706 (Custom)

Vooral de Chocolope in het midden strekt zich vrolijk uit, daar moet een stokje voor gestoken worden

Ik wil deze planten een mooie groeifase van een week of vijf geven, maar als ze in dit tempo doorgroeien en ik daar niets aan doe, dan staan ze over een week al met hun koppen tegen de LED lamp aan te schuren. Ik heb de planten daarom, met uitzondering van een kleine Holy Grail Kush jongedame vooraan, allemaal een kopje kleiner gemaakt. Op de twee onderstaande foto’s zie je hoe ik de dames heb getopt.

20160222_105736 (Custom)

Boven: Chocolope voor het toppen. Onder: Chocolope na het toppen

20160222_105815 (Custom)

Het lijkt misschien zonde om zo’n groot stuk van zo’n jonge plant af te snoeien, maar daardoor kan ik de planten hopelijk wel vijf weken in de kast laten voorgroeien. De zijscheutjes, die nu nog heel klein zijn, zullen hierdoor beter ontwikkelen en de plant zal in zijn geheel minder hoog worden en meer in de breedte ontwikkelen. In plaats van één hoofdtop, heb ik hierdoor vier kleinere toppen die samen hopelijk meer zullen opleveren. Enerzijds doordat het meer toppen zijn, en anderzijds doordat ze langer kunnen groeien en dus volwassener de bloeifase in zullen gaan.

20160222_110215 (Custom)

20160222_110122 (Custom)

Hierboven de kweekkast nadat de planten allemaal terug gesnoeid zijn

Zó, nu mogen de dames een weekje bijkomen en herstellen van hun amputaties. Volgende week zal ik jullie laten zien wat het resultaat van mijn actie is geweest. Tot dan!

Dokter Groen

(advertentie)