(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ze zeggen weleens dat katten negen levens hebben, maar onze eigen groene kweekdokter heeft er toevallig ook negen. Negen levende wietplantjes in zijn compacte RollingStoned G-Kit welteverstaan. De dames doken vier dagen geleden de kast in, kijken hoe het ze vergaat.

Hallo lieve lezer, hier een korte update van de negen plantjes in mijn compacte LED-kweekkast. Ik zeg korte update omdat ik het groeien de afgelopen dagen vooral aan de plantjes zelf heb overgelaten. Voor het weekend zette ik de DNA Genetics dames in hun 7-literpotten, ik gaf ze water en liet ze hun gang gaan. Voorlopig hebben ze meer dan genoeg water en is het de bedoeling dat ze vooral lekker gaan groeien en zich op deze manier voorbereiden op de bloei die later komen zal.

20160217_083812 (Custom)

Chocolope

In de kast staan drie verschillende soorten, ik heb vier Chocolope’s, drie Holy Grail Kushes en twee 24K Gold planten staan. De Chocolope dames leunen genetisch gezien het meeste naar de sativa kant van het genenspectrum en zijn zoals verwacht dan ook al het hoogste. Vorige week vertelde ik al dat ik deze dames in de gaten zou moeten gaan houden qua planthoogte, en dat komt dus ook uit. Ik heb deze exemplaren daarom wat meer in het midden gezet, waar ze wat meer licht krijgen. Hoe meer licht wietplanten in dit stadium krijgen, hoe minder ze namelijk zullen strekken.

20160217_083653 (Custom)

Luchtcirculatie

Vaste lezers weten dat ik de vorige ronde met verschillende USB ventilators heb geëxperimenteerd. Ik gebruikte daarvoor steeds van die bureauventilators die je bij de Blokker kunt kopen, maar deze gingen al snel kapot. Kennelijk zijn dit soort fans niet gemaakt om de hele dag aan te staan. Omdat ik toch iets van luchtcirculatie in de kast wilde hebben, heb ik nu twee computerventilators opgehangen. Computers staan ook dagen achtereenvolgens aan, dus ik verwacht dat deze waaiertjes het wat langer vol zullen houden. Ze zijn maar klein, maar produceren toch net genoeg wind om de plantjes zachtjes te laten bewegen.

De luchtcirculatie is belangrijk voor wietplanten, het zorgt voor aanvoer van verse lucht en dus CO2. Daarnaast zorgt het in beweging houden van de stammetjes ervoor dat deze dikker en sterker worden. Tenslotte voorkomt enige luchtbeweging in de kast dat er zogenaamde microklimaten ontstaan. Een microklimaat is stil hangende lucht rond de bladeren en dat werkt schimmelproblemen in de hand.

20160217_083638 (Custom)

Vooraan in de kast zie je dat er drie planten in iets kleinere potten staan. Dit komt niet omdat ik geen geld meer had voor nog drie 7-literpotten, maar omdat anders de deurtjes van de RollingStoned kast nét niet meer dicht konden. Deze drie staan daarom in iets kleinere potten, ik geloof dat het 5-literpotten zijn, maar zeker weten doe ik het niet.

De planten zijn nu zo’n 10 dagen oud en staan voorlopig nog wel even op een 18-uurs lichtregime. Ik wil deze planten een goede voorbereiding geven op de bloei en daarom zal ik ze minimaal vijf weken laten groeien voor ik overschakel op een 12-uurs lichtregime. Omdat de RollingStoned G-Kit niet erg hoog is betekent dat dat ik de planten waarschijnlijk een aantal keer zal moeten terugsnoeien, dat wel. Het kost me dus iets meer tijd, maar ik denk dat ik dat in opbrengst terug zal verdienen. We zullen zien…

Dokter Groen

(advertenties)