(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ergens hier ver vandaan. Diep verscholen in een betonnen jungle, verwarmt door een digitaal haardvuur en omringt door de klanken van SwissGroove, met een bedwelmende Zilver Haze joint op de lip, zat een gepassioneerde medicinale cannabis kweker luisterend naar de naam Barney Green afgelopen nacht weer klaar voor zijn wekelijkse update. Komt ie!

3 Fenotypes

Hallo cannabisvrienden en vriendinnen, ik heb jullie wat te vertellen. In mijn tentje gebeuren dingen die ik nog niet eerder heb meegemaakt: dikke en soms ook lange toppen met drie varianten. De eerste lijkt qua dominantie het sterkst op de Medical Kush. Dit zie ik door aan toppen van de plant, ze doen me sterk denken aan de Medical Kush (de soort die ook verantwoordelijk is voor het stuifmeel van deze kruising) en dan vooral de glans die de bladeren van de toppen hebben.

sative dominante toppen 1

Hier de drie feno’s bij elkaar met linksboven de Medical Kush variant, daarnaast het indicadominante exemplaar, en onder de sativadominante toppen

En dan is er het tweede fenotype waar de indica invloed het sterkst in is. Iets wat je ook zou verwachten van de kruising want beide planten waren indica dominant (de Medical Kush is 70% indica dominant en de Crystel White is 80% indica dominant). Het derde fenotype tenslotte heeft een duidelijke sativa dominantie. Ze heeft nu nog lang toppen met een open structuur maar die moeten nog zeker twee weken dus die kunnen nog lekker compact worden (dat hoop ik althans wel). Je zou denken dat er nog een variant zou moeten zijn, namelijk diegene waar de Crystel White het dominantst in aanwezig is, maar ik heb goed naar de toppen gekeken en vooral gelet op zichtbare verschillen en kon er maar drie ontdekken.

Foxtails

foxtail medical kush dominante top

Een mooie vossenstaart aan de Medical Kush feno

Ik heb de afgelopen week gespoeld met afgezuurd water met een pH-waarde van 6.0. Alleen nu ik zie dat ik nog twee weken door moet had ik nog wel een voedingsbeurt kunnen doen. Maar als ik naar de dames kijk zie ik dat het aanzicht nog steeds dagelijks verandert. Het eerste fenotype (Die het meest op de Medical Kush lijkt) is in de tweede internode bloei gegaan en heeft nu een aantal foxtails. Iets waar ik blij mee ben want dat betekent dat de dames gelukkig en gezond zijn. Daarom vind ik nog een voedingsbeurt eigenlijk niet echt nodig.

nieuwe bloei onderin

Bloei onder het bladerdek

En dan te bedenken dat ik deze ronde een nieuwe soort kweek voor de eerste keer …ever! En dat ik een paar nieuwe handelingen heb verricht zoals de temperatuur in de tent tussen de 19 graden in de nacht (licht uit) en 25 graden overdag (licht aan) te houden en het verwijderen van schudbladeren wat ik de afgelopen week nog een keer heb gedaan. Omdat ik gesupercropt had kwam er niet veel licht meer door de takken heen, wat tot een automatische manier van dieven leidt. Binnen een week waren de blaadjes allemaal bruin en vielen ze er af. Na het weghalen van een aantal op strategische plekken groeiende schudbladeren kwam er weer licht onderin en zijn er allemaal topjes gaan groeien, ik denk dat ik in twee keer zal moeten oogsten. Eerst haal ik de toppen bovenin weg die klaar zijn en dan laat ik de topjes onderin nog een week staan en kijk ik of die nog wat groter kunnen worden.

Cheese

Tot zover de MC White Kush. Over naar de Cheese dames van Spliff Seeds. Geweldenaars zijn het! Ze gaan nu de vierde week in en ik heb ze twee dagen geleden getopt. Onder begeleiding van een loeplamp en een goed pincet is het me gelukt zonder ongewenst blad mee te knippen. Ik heb in het begin na het ontkiemen alleen een wortelstimulator gegeven en pas deze week de eerste groeivoeding. Beide flessen komen van BioBizz. De potgrond die ik gebruik heeft al wat voeding in zich, dus meteen met extra voeding beginnen is te veel van het goede. Nu heb ik gewacht tot ik heel licht een aantal plekjes op de blaadjes tegen kwam, wat op tekorten wijst, en ben toen begonnen met voeding geven maar wel minimaal. Tot zover de wijsheid die achter de joint verscholen zit. Ik wens jullie weer een fijne week toe, smoke on!

Barney

cheese 2

Say Cheese!

(advertentie)