(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We zijn ontzettend blij dat hij weer terug is op RollingStoned want de kweekverslagen van Master Kroblo zijn altijd spectaculair. Ook deze nieuwe ronde beloofd weer een bijzondere te worden want Kroblo gaat een gloednieuwe en tropische kruising van DNA Genetics kweken: Banana x Sour Secret!

Hoi liefhebbers, ben ik weer. Na een tijdje even niks gekweekt te hebben – een mens moet immers ook rustig de tijd nemen om zijn wiet in alle rust op te kunnen roken, nietwaar? – start ik een nieuwe ronde met een splinternieuwe kruising van DNA Genetics. Mij is gevraagd of ik hun Banana x Sour Secret wil uitproberen, als het allemaal goed gaat is het de bedoeling dat er ook wat samples van zullen deelnemen aan cannabis cups in 2016. Maar zover is het nog niet want ik heb de zaden pas net in huis.

P1170503 (Custom)

Banana x Sour Secret in de pluggen, met een gezellig banaantje ernaast

Afijn, deze ronde wilde ik jullie in ieder geval niet onthouden. Voor ik begin heb ik mijn kweektent uiteraard weer even goed nagelopen om er zeker van te zijn dat alles nog steeds goed functioneert. Ook heb ik de boel even goed schoongemaakt en alles afgestoft. Reinheid, rust en regelmaat zijn ook bij het kweken van wietplanten nodig, wil je tenminste echte cupwinnaars kweken.

lucht inlaat (Custom)

Ontkiemen doe ik zoals altijd in de Perfect Plug & Play pluggen, dat gaat gemakkelijk en snel en is ook superhandig wanneer je de zaailingen na een weekje gaat verpotten. Ook voor kwekers die bijvoorbeeld in zwaar bemeste aardemengsels kweken want daarin kun je niet ontkiemen. Dit soort aardemengsels zijn veel te ‘gekruid’ zal ik maar zeggen voor een net uitgekomen zaadje en de pluggen zijn dan ideaal. Het geeft de zaailing een weekje de tijd om op kracht te komen, daarna kun je ze meteen in ieder aardemengsel zetten.

P1170498 (Custom)

Alles ligt klaar voor een spectaculaire ronde met DNA’s Banana x Sour Secret

Na circa 60 uur in de pluggen zullen de zaden uitgekomen zijn. De plastic afdekking kan er dan af, en dan gaan de baby’s een weekje onder 24 uur licht. Hiervoor gebruik ik deze keer een speciale LED-TL buis. Dit is een 20 Watt buis die gevuld is met LED diodes die het ideale licht geven (kleur 6500 Kelvin) om onder te ontkiemen. Ik weet dat want ik heb er al eerder mee geëxperimenteerd.

led tl (Custom)

De specificaties van Kroblo’s LED ontkiemlamp op de buis

Na die eerste week zullen de zaailingen mooi geworteld zijn in de pluggen en ik verwacht ze dan volgende week al te kunnen verpotten in de Ultimate Soil van DNA-Mills. Na het verpotten gaan ze dan direct onder de 1000 Watt Gavita Pro. Ik laat ze dan een dag of 10-12 groeien op 18/6, en dan gaan ze op 12/12 en kan het feest echt beginnen! Tot over een paar dagen, als er beschuit met muisjes gegeten kan worden 😉

Kroblo

(advertentie)