(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Opnieuw bevestiging dat het hard gaat met de legale cannabisbranche in de VS, heel hard zelfs. ArcView Market Research publiceert jaarlijks een rapport over de wietindustrie en in de nieuwe editie staat de prognose dat in 2020 de totale omzet van legale wiet in de VS liefst 21,8 miljard dollar bedraagt, meer dan vier keer zoveel als nu!

‘Bonafide groeimarkt’

NF-AMR-Cover-FINAL320It’s time to take America’s legal marijuana market seriously, schrijft het gerenommeerde zakenblad Fortune deze week over het jaarlijkse cannabisrapport van ArcView Market Research. In alweer de vierde editie van hun ‘The State of Legal Marijuana Markets’ staan namelijk business prognoses waar geen enkele andere economische sector aan kan tippen!

“Nu kiezers in meer staten legale wietverkoop omarmen, is de ontluikende cannabisindustrie van een curiositeit in een bonafide groeimarkt veranderd”, concludeert Fortune dan ook terecht.

Jaarlijks 30% groei

De harde cijfers dan maar van investerings- en onderzoeksbureau ArcView. In het afgelopen jaar 2015 stegen de verkopen van legale cannabis – dus de medicinale en recreatieve wiet bij elkaar opgeteld – met 17 procent tot een totaalbedrag van 5,4 miljard dollar.

Voor dit jaar luidt de voorspelling dat de markt opnieuw met een ‘whopping’ 25 procent groeit en op oudjaarsdag 2016 in totaal goed is voor een legale cannabis jaaromzet van 6,7 miljard dollar! Voor de komende jaren voorspellen de analisten sowieso een groeipercentage van 30%.

Meer staten gaan legaliseren

shutterstock_361128737

De legale wietexpress in de VS dendert maar door… [illustratie: egorkeon/Shutterstock]

Dat zijn dus groeicijfers waar zelfs de Chinezen hun strohoedje eerbiedig voor afnemen. En zeker als je bedenkt dat de eerste wietwinkels voor recreatieve wiet pas in januari 2014 in de staat Colorado opengingen, en funwiet nu alleen nog maar legaal is in 4 relatief kleine staten en hoofdstad Washington D.C. Maar met de aanstaande presidentsverkiezingen in november staat in 6 staten, waaronder grote jongens als Californië en Nevada, legalisering van recreatieve wiet op het stembiljet en de verwachtingen voor de toekomst zijn hierdoor nóg beter.

Edibles en funwiet

Het alsmaar groter wordende deel van de Amerikaanse bevolking en de (individuele) staten dat legalisering van medicinale en recreatieve cannabis omarmt, zorgt voor duizelingwekkende omzetprognoses voor de wietindustrie aldaar. In 2020 zorgt de verkoop van funwiet al voor meer dan de helft van de omzet (53%), wat betekent dat deze recreatieve cannabismarkt in de komende vier jaar groeit met een waanzinnige 1.150 procent! Ook de alsmaar toenemende populariteit van edibles (eet- en drinkbare cannabisproducten) zorgt voor een verkoop boost, omdat de prijzen en winstmarges daarop hoger zijn.

Goed, al deze mooie zaken bij elkaar leiden tot een verwachte jaaromzet in 2020 van de legale cannabisbranche in de VS van 21,8 miljard dollar.

[openingsfoto: elbud/Shutterstock]
(advertenties)