(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als je met zo’n kleine kweektent werkt als onze eigen Elmo dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat die niet leeg komt te staan. Terwijl de ene lichting (Amnesia Haze) aan de schaar moet geloven staan er al 5 nieuwe jongedames klaar om hun plaats in te nemen. En om voor een constante aanvoer van wiet uit het microtentje te zorgen gaan ze ook meteen in bloei.

Hallo cannabisvrienden en vriendinnen. Veel ontwikkelingen in het iniminitentje deze week. Ik heb de Amnesen geknipt en te drogen gehangen, en vijf nieuwe stekjes in het tentje gezet. En na gedane arbeid is het heerlijk toeven tussen de planten zoals je begrijpt.

Amneestop

Het oogsten was een koud kunstje deze keer. Voor de vier Amnesia Haze planten had ik geen kettingzaag nodig zoals je begrijpt, de planten waren bijna een en al top en hadden ook niet veel blad, dus het duurde niet erg lang voor de planten ondersteboven konden. Ik heb ze één voor één onder aan de stam afgeknipt en kon ze zo, per plant knippen zodat ik nu vier lekkere toppen heb hangen. Het natte oogstgewicht? 63 gram dus. Daar gaat ongeveer 50 gram aan vocht uit zodat ik straks ongeveer 12, 13 gram heerlijke Amnesia Haze te roken heb.

geknipt

Voor de nieuwe lichting heb ik de nodige voorbereiding getroffen. Ik wilde deze keer niet vier, maar vijf stekjes in de tent hebben. En aangezien dat met losse potten een beetje onpraktisch is, heb ik de stekjes al een tijdje geleden samen in één bak met aarde gezet. De gezamelijke pot, een oude afwasteil waarin ik aan de onderkant gaten heb geboord voor de afwatering, past precies in de microtent zodat de planten onder het aardoppervlak best veel ruimte hebben voor hun wortels. Toch mogen ze niet al te groot worden, en dus blijft de schakelklok voor het licht gewoon op 12/12 staan. Hopelijk kan ik jullie volgende week al wat eerste bloeihaartjes laten zien.

5dames

Het beloofd een spannende ronde te worden en ik ben nu al benieuwd naar de verschillende smaken en geuren. De vijf plantjes zijn namelijk 4 verschillende soortjes. Ik heb één Amnesia Haze, één BlueShine, één B-52 en twee BubbleGum plantjes deze keer.

Om de lichtreflectie zo groot mogelijk te maken en de aarde niet te snel te laten uitdrogen, heb ik de aarde afgedekt met een stuk radiatorfolie. De plantjes zullen het tentoppervlak weldra volgroeien maar tot die tijd wordt alle licht op de bodem hierdoor goed teruggekaatst op de planten.

Elmo

(advertenties)