(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Twee updates van kweekmeester Kroblo in nog geen week tijd, wat een feest! Zijn zaden zijn namelijk uitgekomen en zoals verwacht kunnen we beschuit met roze muisjes eten. Genieten dus met deze extra update vanuit Kroblo’s kraamafdeling 😉

Hallo liefhebbers, hier ben ik alweer. Ik trakteer jullie op extra update deze eerste week want de jongedames zijn geboren, beschuit met muisjes moet je er zelf maar even bijdenken (of halen) want dat gaat helaas nog niet digitaal via RollingStoned. De meisjes zijn wel geboren, maar helaas nog lang niet allemaal, hoe dat komt zal ik uitleggen.

Precies 60 uur na plaatsing in de pluggen had 97 procent van de zaden geboren moeten zijn, ik weet dat precies aangezien dit natuurlijk niet de eerste keer is dat ik met de pluggen en de LED werk. Normaal gesproken kun je de klok erop gelijk zetten en zeker met de zaden van DNA Genetics waar ik de laatste tijd graag mee werk. Ik ontkiem zeer regelmatig op deze manier zaden en normaliter is 97 procent van alle zaden na 60 uur uitgekomen. En met uitgekomen zijn, bedoel ik dat het plantje daadwerkelijk is geboren, dus een zaaling met 2 blaadjes is.

P1170517 (Custom)

Deze keer was dat even anders. Bij deze geheel nieuwe strain was na 60 uur pas een kwart van de zaden uitgekomen, dat was dus wel even schrikken! Nu is het wel zo dat daar een etmaal later nog eens 50 procent bijkwam dus dat komt zeker goed, maar om de tent vol te krijgen heb ik er eigenlijk nog 4 nodig. Je ziet het op de foto’s dat ik de ongekiemde zaden daarom nog afgedekt laat met een stukje van het afdekplastic.

In de natuur gaat er in sommige gebieden een heel winterseizoen overheen voordat wietzaden opnieuw uit zullen groeien tot planten

Maar voordat je denkt dat ik mijn kweekskills verloren ben, zak ik je een en ander uitleggen over cannabiszaden. Dat deze zaden wat langer nodig hebben om te kiemen komt namelijk niet omdat ik iets fout gedaan heb. Wanneer zaden in wiettoppen gegroeid zijn moeten ze namelijk eerst nog goed afrijpen voor je ze kunt zaaien. In de natuur gaat er in sommige gebieden een heel winterseizoen overheen voordat wietzaden opnieuw uit zullen groeien tot planten. En ook wanneer we zelf zaden maken hebben ze enige tijd nodig om rijp en kiemkrachtig te worden. Aangezien dit een spiksplinternieuwe soort is zijn de zaden nog wat prematuur en niet allemaal even kiemkrachtig.

P1170518 (Custom)

Dat afrijpen duurt soms wel 8 maanden en deze tijd hebben deze zaden niet gehad waardoor er nu na 84 uur pas 75 procent is uitgekomen. Maar ik had er uiteraard wat extra geplant, dus dat zal best goed komen. Mijn tent komt heus vol. Geniet van de eerste babyfoto’s, over een weekje meldt ik me weer met een update. Niet meer vanuit de kraamkamer dan, maar vanuit mijn cannabiskleuterschool. Tot dan!

Kroblo

(advertentie)