(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jawel mensen, Dokter Groen is weer begonnen in zijn compacte RollingStoned G-Kit. Hij heeft deze keer iets grotere plannen en zet een kleine zee van groen in de gezellige LED-kweekkast. Negen planten maar liefst dus deze ronde, kijken hoe de groene kweekdokter dat aanpakt.

Hallo wietliefhebbers, ik ben weer een ronde begonnen en dus is het ook weer de hoogste tijd voor wekelijkse kweekverhalen van mijn kant. Het lijkt wel of ik steeds groter ga; ik begon mijn kweekavonturen in de RollingStoned kweekkast met slechts 1 plant in een grote 30-literpot. Toen deed ik een kweek met 4 planten en nog een en nu heb ik dus een rondje opgestart met liefst negen jongedames.

20160211_112857

5 plantenregel is een wassen neus

Dat is inderdaad 4 planten meer dan de gedoogde vijf, maar die gedoogregel is toch een wassen neus. Of je nou 5 of 10 planten kweekt, inleveren moet je ze toch wel als ze ontdekt worden. De 5 plantenregel is wat mij betreft dan ook achterhaald, je kunt 5 bomen van planten kweken of 10 kleintjes. Het gaat bij de vraag of het voor eigen gebruik is dan ook meer om de kweeksetup en het aantal Watts aan kweeklicht. En dat vinden rechters eigenlijk ook. Als je de 5 planten tenminste nog mocht houden en ze dus écht gedoogd zouden worden, ja dan zou ik me daar natuurlijk aan houden, maar nu maakt het geen fluit uit. Mijn kastje is klein en de wiet is voor eigen gebruik. Dat kan ik aantonen, en daar gaat het uiteindelijk om.

20160211_111419

Verpotten is een eitje met de pluggen. Gaatje maken, plantje erin en gezellig toedekken

Holy Grail Kush, 24K Gold, Chocolope

Dat zijn de drie verschillende soorten van DNA Genetics die ik deze keer in mijn kast heb gezet. Vier Choco’s, drie Holy Grail Kushes en twee 24K Gold planten om precies te zijn. De Holy Grail Kush is een van mijn persoonlijke favoriete soortjes om te roken, de smaak ervan is gewoon zo bijzonder lekker, ik krijg geen genoeg van een Kush zoals die. De 24K Gold is ook erg smakelijk en proeft écht naar mandarijnen en de Chocolope tenslotte is de meest sativa dominante soort in de kast dus die zal ik goed in de gaten houden want die groeit waarschijnlijk wat harder dan de rest. Chocolope smaakt overigens niet echt heel duidelijk naar chocolade, maar is wel een heerlijke wiet met aardse aroma’s.

20160211_111444

Kiemen in pluggen

De negen zaailingen zijn deze keer ontkiemd in zogenaamde Plug & Play pluggen. Dat is reuze makkelijk en geeft de planten een weekje de tijd om op te starten voor ze in de bemeste Ultimate Soil gaan. Daarin kun je namelijk beter geen zaden laten kiemen, het aardemengsel is daar te sterk bemest voor. De pluggen zijn dus ideaal, zaadje erin, afdekken en 24 uur later onder de lamp zetten. Dat is het eigenlijk. Er zijn uiteindelijk 10 planten ontkiemd, dus ik heb er 1 over. Gisteren (11 februari) heb ik de planten in de 7-literpotten gezet, daarvan passen er precies negen in de RollingStoned kweekkast. Ze staan nog onder 18 uur licht, ook al is de RollingStoned kweekkast niet erg hoog laat ik ze toch een tijdje groeien. Om ze in hoogte te beperken zal ik iedere plant deze keer een aantal keer toppen zodat ik een mooie Sea Of Green in de kast krijg.

En daarmee ben ik dus officieel gestart, maandag ben ik terug voor een nieuwe update, laten we hopen dat de dames dan al een stukje gegroeid zijn.

Dokter Groen

(advertenties)