(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Smullen met een verse update van kweekmeester Kroblo. Zijn Banana en Sour Secret kruising is ondertussen het babystadium ontgroeit en maakt zich op voor een plekje onder de krachtige Gavita Pro lamp. Kijken hoe de potentiële cupwinnaars het maken.

Hallo liefhebbers, welkom bij mijn derde update deze ronde. De splinternieuwe hybride die ik aan het kweken ben toont zich goed. Hoewel de zaden nog niet helemaal rijp waren, is het merendeel gelukkig toch uitgekomen, zodat ik uiteindelijk genoeg planten heb om de soort goed te kunnen testen.

12715883_220426811640646_286776668037108477_o

Zes dagen nadat ik de zaadjes in de pluggen heb geplant, waren deze perfect geworteld en kon ik ze overzetten in hun 11-literpotten. Ik maak daarvoor een gaatje in de Ultimate aarde van DNA en Mills Nutrients dat een stukje groter en dieper is dan de pluggen, zodat ik de plantjes wat dieper kan instoppen. Voor ik dat doe giet ik ongeveer 700 milliliter schoon kraanwater in de gaten. Hier moeten de plantjes het de komende 12 dagen mee doen.

P1170547 (Custom)

Om te voorkomen dat de aarde teveel uitdroogt, heb ik iedere pot afgedekt met een stukje zwart-wit folie. Met de witte kant uiteraard naar boven zodat het licht goed gereflecteerd wordt. De wortels zullen op deze manier snel uitgroeien omdat ze op zoek gaan naar water. Dit is belangrijk want een goed wortelstelsel zorgt uiteindelijk voor een gezondere en sterkere plant, het is de basis voor je kweeksucces.

P1170542

Na deze 12 dagen zullen de blaadjes van de planten genoeg gegroeid zijn dat ze een schaduw werpen op de aarde en dan kan het folie eraf. Nu de planten eenmaal in de 11-literpotten staan, krijgen ze niet meer 24 uur, maar slechts nog 20 uur licht per dag. Iedere dag kort ik dit met een uurtje minder licht in, zodat ze over 8 dagen op een 12-uurs lichtregime staan en de bloeifase kan beginnen. Maar voordat ze echt goed en wel in bloei staan zullen ze eerst nog flink groeien. Ze moeten natuurlijk wel een lekker formaat hebben straks!

Kroblo

(advertentie)