(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nee mensen geen smeerkaas, maar Spliff’s Cheeseplantjes, daar gaat deze extra update van Barney over. Want zoals jullie gisteren al hebben kunnen lezen hadden de dames in kwestie last van een stikstofgebrek. En Barney zou Barney niet zijn als hij het daarbij zou laten zitten. 

Hallo cannabisvrienden en vriendinnen, ik ben er alweer. En ja, gisteren was ik er ook maar zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen zijn mijn Cheese dames die voor de volgende ronde bedoeld zijn, een beetje ziek. Ik zou geen echte kweker zijn als me dat niet bezig blijft houden want waarom zijn de meiden ziek? Ik denk dat ik daar een tweedelig antwoord op heb.

kaas

Barney’s Cheeseplanten begonnen van onderaf te vergelen, ze waren niet meer gelukkig in hun kleine huisjes

1) Een van de lezers gaf gisteren aan dat het een stikstof- of calciumtekort zou kunnen zijn, dankjewel voor het meedenken, dat wordt gewaardeerd. En 2) normaal gesproken staan de meiden van ontkiemen totdat ze de bloeiruimte ingaan, altijd in een klein beginnerspotje. Dat ging altijd goed, maar toen ik gisteren de potjes eens van heel dichtbij bekeek, viel het me op dat de potjes bol stonden. En dat betekent dat de meiden te krap in hun huisjes zitten.

DSC_1002 (Custom)

De kleine potjes waren helemaal volgegroeid, er was geen ruimte meer om verder te groeien

Stressvrij verpotten

Ik heb toen meteen vier grotere potten op de kop getikt, geen 11-literpotten maar een kleinere tussenmaat. Ik heb ze op een stressvrije manier geprobeerd over te potten. Hiervoor heb ik een klein leeg potje gepakt, precies eenzelfde als waar de meiden ook in zaten. Dat potje heb ik als mal gebruikt bij het vullen van de grotere potten zodat er in het midden van de nieuwe potgrond een gat ontstond wat precies groot genoeg is voor de wortelkluiten van de dames. Ik heb daarbij ook rekening gehouden met het uitdijen want een bol potje maakt uiteraard een groter gat.

DSC_1000 (Custom)

Daarna heb ik heel voorzichtig de meiden bij de stam gepakt (zo dicht mogelijk bij de aarde) en heb ze door de bodem van het potje in te drukken eruit gehaald. Daarna kon ik ze gewoon heel rustig in het nieuwe huisje laten zakken. Ze staan nu alle vier in hun nieuwe potten en heb het idee dat ze daar content mee zijn.

DSC_1003 (Custom)

Zo! De Cheeseplantjes kunnen weer rustig verder groeien, in de nieuwe aarde zit ook weer verse voeding

Wat het stikstof en calcium probleem betreft heb al wel geleerd dat ik de pH-waarde van de bodem en het water goed in de gaten moet houden. En wat ook een oorzaak zou kunnen zijn is dat ik iets te laat ben begonnen met bijvoeden. Ik gebruik universele potgrond en die heeft een vaste pH-waarde en daar zit gewone planten voeding in. Voor een snelgroeiende plant als cannabis, is dat niet voldoende en dus is het slim om meteen te beginnen met bijvoeden. Hou natuurlijk wel in de gaten dat je ze ook weer niet teveel voeding geeft want daar krijg je ook weer problemen van. Ik moet wel zeggen dat de Cheese dames van Spliff Seeds me erg potent overkomen, ze willen echt graag groeien! Ik ga weer verder met de meiden en wens jullie voor de tweede keer in twee dagen een fijne week toe, dubbel zo fijn dus 😉 Smoke on!

Barney Green

(advertenties)