(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de compacte RollingStoned kweekkast doet Dokter Groen het rustig aan, haastige spoed is immers zelden goed. De planten zullen nog wel even in de groeifase blijven om zo mooi volwassen te worden voordat ze de bloeifase ingaan. Tijd voor een lekkere bladvoeding en wat snoeiwerk ter voorbereiding op de komst van een scrogrek.

Hallo wietliefhebbers en cannabisconnaisseurs, ik zal jullie vertellen hoe het mijn verschillende DNA wietsoorten vergaat in deze vierde week van de groeifase. De stammen zijn nog niet helemaal zo dik als ik ze wil hebben dus het zal zeker nog wel twee weken duren voor ik ze op een 12-uursregime zal zetten voor de bloei. Ik heb besloten dat ik de planten deze ronde zal ondersteunen met een scrogrek. Die zal ik ergens in de komende week installeren, en ter voorbereiding daarop heb ik de dames deze week nog maar eens getopt hier en daar.

voorfoto

Op de foto hierboven kun je goed zien dat de achterste twee planten rechts behoorlijk gegroeid zijn en daardoor boven de rest uitsteken. Van deze dames heb ik daarom een flink stuk afgehaald. Het lijkt rigoureus, maar ze zullen vanzelf herstellen en terugkomen met twee mooie dikke hoofdtoppen. Ik heb de tijd en nu een mooi gelijkmatig veldje dat ik volgende week rustig kan gaan scroggen. Omdat ik negen planten heb hoef ik niet heel veel te scroggen, maar breng ik het net meer aan voor de nodige ondersteuning en om een gelijke hoogte te behouden. Er staan drie verschillende soorten in de kast die allemaal op hun eigen tempo lijken te willen groeien, maar ik heb zelf ook mijn groeiwensen.

getopt

Van de twee achterste planten heb ik dus een flink stuk afgehaald zoals je op de foto hierboven ziet. Van de overige planten heb ik alleen het topje weggenomen. Sommige planten hebben hierdoor inmiddels al vier hoofdtoppen, wat mooi uitkomt wanneer ik het scrognet ga installeren. De computerventilators die ik twee weken installeerde draaien trouwens ook nog prima. Computerventilators gaan duidelijk langer mee dan USB tafelventilators.

nafoto2

De foto hierboven toont de planten na het knipwerk van deze week. Het is weer een mooi gelijkmatig veldje zoals ik het graag zie. Na het knippen heb ik de planten, die overigens alleen gewoon kraanwater krijgen, maar eens getrakteerd op een lekkere douche met daarin wat bladvoeding. Omdat wietplanten in een LED kweekomgeving door de lagere temperatuur en het gebrek aan stralingswarmte minder vocht verdampen, is het een goed idee om ze via het blad bij te voeden. Dat kan met een gewone groeivoeding maar ik heb een speciale bladvoeding van BioQuant gebruikt, zoals je hieronder op de foto kunt zien.

foliarfeed

En daarmee laat ik de planten – en jullie – deze week achter, ze zijn dus gesnoeid, getopt, bewaterd en ze hebben een bladvoeding gehad. Van de week installeer ik een scrogrek, en dat lezen jullie dan volgende week, tot dan!

Dokter Groen

(advertenties)