(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jazeker, je leest het goed. Doorgaans schrijven we geen artikelen waarin we uitleggen hoe je 50% minder opbrengst kunt halen maar een fout zit in een klein hoekje. Zelfs bij kweekmeester Kroblo dus. Afijn, hij zal het je zelf wel vertellen…

Kweekvrienden!

Ik was behoorlijk pissed toen ik erachter kwam, want het scheelt inderdaad de helft van de oogst van deze ronde en dat kun je natuurlijk niet hebben wanneer je gereguleerd voor coffeeshops gaat kweken! Het gaat mij absoluut niet om het verlies van een paar grammetjes, want deze wiet is sowieso niet van mij. Het gaat mij er meer om dat ik nu niet het volle potentieel van mijn zorgvuldig uitgekozen opstelling haal. Het is tenslotte een belangrijke testkweek omdat ik, zoals jullie weten, in gesprek ben met de politiek over gereguleerde wietteelt.

24K Gold week10 089

Wat is er gebeurd? Wel, ik ben deze ronde begonnen met een betrouwbare opstelling waarvan de hoeveelheid licht misschien wel de belangrijkste factor is voor de opbrengst. Coffeeshops zijn nu eenmaal grootverbruikers en moeten op een constante aanvoer van genoeg kwaliteitswiet kunnen rekenen. Anders moeten ze alsnog op zoek naar wiet in het illegale circuit. Dus heb ik een dimbare 1150 Watt Gavita lamp geregeld voor de testruimte. Deze lamp kun je met een draaiknop dimmen, maar ik had hem op de volle 1150 Watt gezet, maar is later nog iets verder gedraaid zodat de lamp uiteindelijk maar op 600 Watt brandde!

De planten stonden dus in feite niet onder een 1000, maar een 600 Watt lamp. Ja, en dat scheelt nogal Watt!

Ik begon al bijna aan de genetica te twijfelen want het ging toch allemaal wel erg langzaam, in ieder geval te langzaam voor een 1150 Watt kweekruimte. Omdat de planten er supermooi en gezond bij stonden wist ik wel dat het niet lag aan eventuele voedingsfouten of iets dergelijks. Maar omdat de temperatuur onder de 26 graden bleef, zelfs met een afzuiging die op halve kracht draaide begon het me te dagen en kwam ik erachter dat de dimmer het probleem was waardoor de planten dus in feite niet onder een 1000, maar een 600 Watt lamp stonden. Ja, en dat scheelt nogal Watt!

24K Gold week10 006

Maar goed, deze fout zal me niet meer overkomen, dat begrijpen jullie. Ik ben er nog steeds een beetje iebelig van maar we gaan natuurlijk wel door. Het mag voor zich spreken dat ik de lamp meteen weer op vol vermogen heb gezet toen ik erachter kwam. De afzuiger moest daardoor ook meteen op vol vermogen zodat het in de kweekruimte een nette 27 graden werd.

De planten staan er wel heel mooi en gezond bij, zoals tijdens deze hele ronde het geval was. De herfst is nu wel gearriveerd en het gaat hard nu. Mede ook omdat de lamp natuurlijk ineens een stuk meer licht produceert. Ik heb de trichomen met een microscoop bekeken en die zijn nog wel helder. Wanneer 10% van de trichomen amberkleurig is, zullen de planten oogstklaar zijn. Ik denk dat het nog een weekje, of misschien iets langer zal duren.

Aan het einde van deze week geef ik de dames een bak met ijswater met ijsblokjes en al te drinken. Als ze dat op hebben zet ik de planten twee dagen in complete duisternis bij een zo laag mogelijke temperatuur. De dames denken dan dat de winter nabij is, en proberen alles om nog maar bevrucht te raken. Ze produceren daardoor op hun laatste krachten nog eens zoveel mogelijk hars (met THC uiteraard) omdat ze daar nu eenmaal stuifmeel mee hopen op te vangen. Daarna stuur ik ze naar de kapper en dan mogen ze een week of twee in het donker drogen bij een temperatuur van ongeveer 21 graden.

Kroblo

(advertenties)