(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is ongelooflijk maar toch waar! De Kosher Tangie planten van Master Kroblo gaan volgens planning al over drie weken om maar nog steeds zien ze er blakend van gezondheid uit. De bladeren zijn diep groen en in de toppen is nog geen bruin haartje te zien. Hoe doet ie het!?

Hoi liefhebbers, het gaat erg lekker in mijn testkweekruimte. De dames staan nu 8 weken op 12/12 en 9 weken in hun 11-literpotten. Ik verbaas me er zelf over hoe groen en gezond de planten er nog bijstaan, het is bijna niet te geloven dat deze Kosher Tangies over drie weken klaar zijn voor de oogst. De Siliciumkorrels lijken wel toverkorrels want ik heb het zelf nog niet meegemaakt dat planten er in week 8 nog zo bijstaan. Ik had zelf allang vergeling of bruine haartjes verwacht maar er is werkelijk geen enkel teken van herfst te zien!

24K Gold Week8 028

Geen enkel teken te zien dat aangeeft dat deze plant binnenkort geoogst gaat worden 

Wat wel te zien is, zijn vele prachtige foxtails of jeugdpuisten zoals ik ze weleens noem die uit de toppen komen groeien. Ik heb me weleens laten vertellen dat dat een teken van gezondheid is omdat alleen de meest gezonde planten dit laten zien. Of dat waar is laat ik even in het midden want ik weet ook dat het iets genetisch is, de ene soort heeft eenmaal meer de neiging om foxtails aan te maken dan de andere. In ieder geval is het een mooi gezicht om te zien al die uitstulpsels. Knip dit soort toppen ook nooit machinaal, want knipmachines zullen al die smakelijke foxtails eraf slaan en dat is natuurlijk eeuwig zonde.

Prachtige foxtails op de Kosher Tangie, klik op de plaatjes voor een vergroting

Misschien geloof je me niet, maar ik geef de planten nog steeds alleen maar een beetje Ultimate PK Booster van Mills Nutrients, 2 milliliter per liter en slechts een keer per week. En verder alleen de siliciumkorrels maar dat is geen voeding. Laat de herfst nu maar komen!

Kroblo

(advertenties)