(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de test-kweekruimte van Master Kroblo is nog steeds geen enkel teken van de herfst te zien. De bladeren vergelen nog niet en de toppen zwellen nog altijd aan. Maar omdat het zo langzamerhand toch tijd wordt dat de afrijpfase begint neemt de meester het heft in eigen hand, kijken wat ie doet?

Hey medestoners!

Het begint een beetje eentonig te worden maar ik kan er ook niets anders van maken; de Kosher Tangie planten in mijn testkweekruimte zijn nog steeds knalgroen, ook al tellen we ondertussen alweer negen weken sinds ik de lampen op 12/12 heb gezet. Dit is natuurlijk alleen maar goed want het betekent dat de planten nog een aantal weken de tijd zullen nemen om lekker uit te buiken. Ik ben nu al zo benieuwd naar de mandarijnensmaak van deze wiet! Het aroma is er in ieder geval zeker, wanneer ik met mijn handen langs een van de toppen strijk komt de geur vrij en die is niet te versmaden kan ik je vertellen.

Ik heb vandaag voor de laatste keer de PK Booster meegegeven, wat trouwens ook de enige toevoeging is die de planten krijgen. De komende weken beschouw ik als afrijpfase waarin ik de dames alleen nog kraanwater geef, en verder niets.

24K Gold week9 033

Lichtregime

Aan het begin van deze cyclus heb ik het aantal lichturen per dag geleidelijk van 24 uur naar 12 uur teruggebracht. Elke dag een uurtje minder tot de planten op 12/12 stonden. Nu de laatste fase van deze dames ingaat, zal ik het dagelijkse aantal uren op dezelfde manier verder terugbrengen. Dat wil zeggen: niet dagelijks een uur minder, maar ik heb het aantal lichturen wel teruggeschroefd. Vorige week kregen ze dagelijks nog maar 11 uur licht en deze week 10. De planten zullen daardoor hun interne biologische klok aanpassen omdat ze als het ware ‘denken’ dat de herfst eraan komt. Want hoewel ik de diepgroene kleur prachtig vind, zit ik ook wel een beetje op de eerste tekenen van de herfst bij de planten te wachten.

De temperatuur overdag is ongeveer 25 graden en ’s nachts 20 graden, als mijn kweekruimte niet zo klein was zou ik er ook gaan wonen, haha! De dames drinken niet bijster veel, circa anderhalve liter water per plant (11-literpot) in de week. Het zal nog wel even duren, maar ik ben mij al aan het voorbereiden op de volgende testronde. Dat wordt zeer waarschijnlijk een verrukkelijk chocoladewietje. Chocolope dus, eveneens van DNA Genetics, dit is een bijna pure sativa (95%) en een kruising tussen een originele Thaise Chocolate uit de jaren ’80 en DNA’s Cannalope (meloen Haze). Het zal mij benieuwen!

Kroblo

(advertenties)