(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dat cannabisliefhebbers bijzonder inventief kunnen zijn bewijst Dokter Groen deze week in zijn RollingStoned kweekkast. Bij gebrek aan een geschikt scrogrek gebruikt hij namelijk een wasrek om zijn negen wietplanten aan vast te knopen. Screen of green op 0,36 vierkante meter coming up!

Hallo beste lezer, ik heb vandaag een scrog in mijn kleine kweekkast voor 1 plant (met daarin 9 planten 😉 ) gemaakt. In het tuincentrum vertelden ze me dat tuingaas alleen per rol en niet per stukje verkocht werd. Een hele rol kopen leek me een beetje zonde, uiteindelijk heb ik immers maar een stukje van 50 x 50 centimeter nodig. Een oud wasrekje kwam goed van pas, met wat ijzerdraad heb ik het aan de binnenkant van de G-Kit gemonteerd. Een beetje provisorisch is het wel, maar het zal zijn werk heus wel doen.

20160307_111455 (Custom)

20160307_113731 (Custom)

De planten moesten even uit hun comfortzone zodat Dokter Groen zijn scrog-wasrek kon monteren

De planten zijn afgelopen week weer flink gegroeid en hebben wat mij betreft hun maximale hoogte bereikt. Daarom werd het tijd om te scroggen. Precies zoals ik vorige week al had beloofd. Vooral de Chocolope dames moesten nodig omlaag gebonden worden dus tijd om de dames eens uit hun comfortzone te halen en zelf even in de kast te duiken. Ik heb de bloeibooster op de Spectrabox Pro IV LED na het scroggen ook meteen ingeschakeld en de tijdklok op 12-uur gezet in plaats van 18 uur. De planten zullen echter nog een flink stuk groeien voordat ze aan hun bloei beginnen.

20160307_120502 (Custom)

Na het scroggen en buigen een lekkere verkoelende douche kan helemaal geen kwaad

Scroggen is een manier om te zorgen dat wietplanten niet te hoog worden en tegelijkertijd zorgt het voor een gelijkmatig bladerdek. Hierdoor krijgen alle toppen straks min of meer evenveel licht en worden ze hopelijk allemaal lekker dik. Met tie-wraps heb ik de toppen die boven het niveau van het scrogrek uitgroeiden vastgebonden. Wanneer je dit zelf ook wil proberen, zorg er dan voor dat de tie-wraps niet te strak zitten, het gaat er alleen maar om dat de tak omlaag gehouden wordt. Wanneer je de tie-wrap te strak zet, knelt het de sapstroom af en dat is voor niemand goed.

20160307_120439 (Custom)

Qua voeding geef ik de planten alleen een klein druppeltje Vitalize mee. Dat is een vitaliserende en geconcentreerde vorm van silicium en houdt wietplanten gezond en vitaal. Zie het maar als vitaminen voor planten. Verder krijgen de dames alleen kraanwater, de voeding zit allemaal in de aarde en daar hebben ze meer dan genoeg aan voorlopig. Volgende week meer, en weer een hoop nieuwe groei waarschijnlijk ook. Ik hou jullie op de hoogte, net als de wietplanten dus 😉

Dr. Groen

(advertenties)