(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het zal je maar gebeuren, zo voor de vrije Paasdagen. Je komt de politie tegen net op het moment dat je op pad bent met de auto en wat kilo’s hasj… en vervolgens word je door die dienders volledig kaal geplukt – tot en met het horloge om je pols! Over naar Groningen.

‘Afvaldumping’

Je hebt pech, je hebt de Paashaas en je hebt de politie in Groningen. Enter een vermetel koppel vijftigers, dat op Goede Vrijdag eens het bij nader inzien rampzalige besluit nam om per auto 18,3 kilo hasj te gaan transporteren.

shutterstock_96810502

Liefst 18.300 gram van dit lekkere spul pakte de politie af en nog was het niet genoeg… [foto: Kondor83/Shutterstock]

Wat de 51-jarige man en de 56-jarige vrouw precies verstaan onder autorijden is niet helemaal duidelijk, maar feit is dat iemand de politie belde met de mededeling van een ‘mogelijke afvaldumping’, en wel in de Pyrietstraat.

Doorzoeking

Zo’n buitenkansje om de misdaadstatistieken te verbeteren – in het voordeel van de politie wel te verstaan – laten ze zich ook in Groningen niet ontgaan, dus algauw was de auto van ons hasjkoppel slachtoffer van wat men in vaktermen een doorzoeking noemt.

Uiteraard werden de kilo’s hasj snel ontdekt, in twee tassen. Uitgaande van vijf ruggen per kilo groothandelsprijs is de schade dan toch al snel anderhalve ton, om en nabij.

18,3 kilo hasj en meer

Maar het afpakken en vernietigen van geestverruimende handelswaar is tegenwoordig niet meer genoeg voor de geüniformeerde Groningse bloedhonden, zo blijkt.

In het kader van de pluk-ze-wetgeving (illegale winsten ontnemen dus) kon het stel zo’n beetje alles onvrijwillig overdragen aan de agenten op deze Goede Vrijdag. We noteren na de 18,3 kilo hasj namelijk ook nog de auto zelf, een mobiele telefoon, een beamer, een sleutel van nog een andere auto (!), wat audioapparatuur en een horloge…

En dan maar roepen dat er niks boven Groningen gaat.

[openingsbeeld: LifetimeStock/Shutterstock]
(advertentie)