(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wat staan ze er mooi bij, die Cheese planten van onze eigen Barney! Petje af voor deze medicinale kweker die in zijn volgende ronde gewoon speciaal voor zijn vrienden een extra Cheese plant zet – naast een tent vol met een bijzondere nieuwe wietsoort die hij dankzij zijn mooie verslagen mag testen…

Hallo cannabisvrienden en vriendinnen, I’m waking up to a sweet tone called Joss Stone. Ik zit er, met andere woorden weer klaar voor om jullie het laatste verslag van de Spliff Cheese te bezorgen. In ieder geval het laatste verslag waarbij de planten nog leven. De dames zijn nu halverwege week 8 van de bloei, en toch al wel bijna klaar. Mijn indruk van deze soort: Wauw!

DSC_1566

Wondertent

Ontkiemen gaat snel en is vrijwel altijd raak, groeien gaat super, ze zijn veerkrachtig als het even tegen zit, gaan goed met stress om en over de bloeiperiode maar te zwijgen. Buds zo dik als je vuist met een lengte oplopend tot wel 15 cm. Bij een goede belichting groei er onder de toplaag ook genoeg, zij het wel wat kleiner. Met goede belichting bedoel ik een 600 Watt HPS lamp verwerkt in een Azerwing kap, ondersteund door de super Yield Panels. Hoeft natuurlijk niet, maar dat is hoe mijn planten zo mooi geworden zijn. De Yield Panels zorgen ervoor dat het licht in bijna volle sterkte terugkaatst naar de plant.

DSC_1564

Een plaatje van een Cheese top!

Ik heb voorheen, wat ze noemen een industrie kweeklamp gehad met een kleine bolle kap die de lichtbundel naar beneden richtte en waardoor er altijd een aantal toppen/planten licht tekort kwamen, met de gevolgen van dien. Hierdoor had ik bijvoorbeeld een lagere opbrengst als zou kunnen, een fluffy toppen structuur en vooral strekkende planten, simpelweg omdat ze te weinig licht kregen. Hierdoor zat ik altijd met ruimte- en warmteproblemen. Door het design van de Azerwing krijgt het licht bijna de gehele vrijheid om te stralen en geluk te brengen 😉 Deze kap, in combinatie met de Yield Panels die ervoor zorgen dat het wanneer het de kant raakt voor 97% terugkaatst naar de planten maakten een einde aan al deze problemen. Onder de toplaag van het bladerdek vindt nu ineens meer activiteit plaats, met mooie resultaten. Zelfs dieven wordt overbodig want er groeit gewoon meer onderin. Ik ben zeer dankbaar dat ik deze lichtcombinatie heb gekregen, want wat mij betreft is mijn medicijntentje verandert in een wondertentje!

Cheese!

Het wonder wat erin plaats heeft gevonden (en nog steeds) zijn natuurlijk zijn de Cheese dames. Ik heb geprobeerd zulke scherpe foto’s te maken dat als je ze download en op je pc bekijkt en inzoomt, je heel goed de trichomen ziet zitten. Ze zijn al aardig melkwit en ik heb geleerd dat dit één van de tekenen is dat mevrouw de wietplant bijna klaar is voor een knipbeurt. Maar niet te vroeg, mijn vrienden zijn bang dat ik deze mooie dames te vroeg omhaal en hun angst voor te vroeg oogsten is toch wel terecht. Toen ik in de rij stond bij het verdelen van geduld, heb ik niet echt opgelet en me met veel te weinig geduld laten afschepen. We hebben gisteren, na nauw overleg, het idee gekregen dat maandag de dag van oogsten zou moeten worden. Vandaar dat ik vandaag begon met dit laatste levende Cheese verslag. Natuurlijk volgt nog een oogstverslag en niet te vergeten een rooktest 😉 En als jullie nu denken dat de volgende zin eindigt met smoke on, dan hebben jullie het mis.

DSC_1558

De Cheese is bijna klaar om plaats te maken voor die bijzondere nieuwe CBD Medi Kush

DSC_1570

Tel de trichomen

CBD Medi Kush

Ik heb namelijk nog wat te rammen op dit toetsenbord: de introductie van een nieuwe wietsoort die speciaal voor medicinaal gebruik is ontwikkeld. Het gaat om een soort met een hoog CBD gehalte. Toen ik twee weken geleden het te verwachten CBD percentage hiervan te horen kreeg, was mijn nieuwsgierigheid extra aangewakkerd. CBD is namelijk een cannabinoïde die onder andere een anti-psychotische werking heeft en dus mijn volste aandacht heeft, als schizofreen zijnde. Buiten dat is er nog veel meer waar CBD bij kan helpen. Ik zie het als volgt: THC is voor de fun en CBD is voor de serieuze lichamelijke zaken. Wil niet zeggen dat THC alleen maar voor de lol is, want je kunt ook met die cannabinoïde genoeg medische problemen verlichten.

De soort waar ik het over heb is de CBD Medi Kush, met CBD percentage van 9 tot 10 procent. Ik ben vorige week begonnen met het ontkiemen en dat ging zeer snel, bijna allemaal binnen de 24 uur en door middel van gewoon het zaadje in een potje stoppen en nat houden (let op, niet te nat).

Ik ga wederom vier planten kweken, drie CBD Medi Kush dames, en één grotere die al aardig op weg is en dat is een Spliff Cheese. Dit omdat deze ronde ongeveer redelijk vroeg voor mijn verjaardag eindigt. Als ik op mijn verjaardag voor mijn vrienden een schaal CBD Medi Kush neerzet terwijl mijn vrienden echt gaan voor het stoned zijn, dan zullen ze teleurgesteld weer naar huis toe gaan. Vandaar dus speciaal voor hun een lekkere Cheese dame.

DSC_1606

De eerste foto van een nieuwe wietsoort: CBD Medi Kush

Ik wens jullie allemaal een paar fijne dagen toe en dat het weer zo mooi moge zijn dat het je uitlokt om een buitenwiet plantje te zaaien. Smoke on!

Barney Green

(advertenties)