(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Mexicanen zijn dol op fruit. Vooral smokkelaars van wiet, want nadat ze eerder al probeerden om flinke partijen cannabis in watermeloenen en wortels te vervoeren werd er vorige week een lading kokosnoten met inhoud ontdekt!

Fruit en wiet, wiet in fruit

Ondanks de golf aan Amerikaanse staten waar cannabis gelegaliseerd wordt blijven Mexicaanse drugskartels hun wietoogsten naar hun Noorderburen smokkelen. De markt voor de Mexicaanse brick weed  is klaarblijkelijk nog altijd springlevend, wellicht ook doordat er zoveel Latino’s in de VS wonen en werken, al dan niet legaal.

Dat smokkelen gebeurt trouwens best creatief, met nogal eens fruit in de hoofdrol. Zo konden we eerder al melding maken van een enorme lading wiet in een partij watermeloenen, zelfs wiet verstopt in geschilderde nep-watermeloenen (!) en recent nog meer dan duizend kilo cannabis die verborgen werd in een lading… wortels.

k2

De Mexicaanse kokosnoten met bijzondere inhoud, op de foto gezet door de Amerikaanse grenspolitie

Brug tussen Mexico en VS

Alle bovengenoemde partijen wiet haalden hun eindbestemming niet, vandaar wellicht dat de Mexicanen het nu eens probeerden met kokosnoten. Opnieuw ook met een tractor met aanhanger en opnieuw via de beruchte Pharr International Bridge, de belangrijkste grensovergang tussen Mexico en de VS, die de plaatsen Pharr in Texas en Reynosa verbindt.

2.486 pakjes wiet

Maar hoe kunstig de 1.423 pounds   – dat is toch mooi 644 kilo – marihuana ook verstopt zat in de verse kokosnoten, de arme Mexicaan moest met tractor en al op de (röntgen)foto van de grenspolitie.

En jawel, zodoende kwamen de liefst 2.486 pakjes (!) met wiet vol in beeld. Nu is die Mexicaanse buitenwiet niet heel erg veel waard vergeleken bij de veel betere Amerikaanse binnenwiet van tegenwoordig, maar toch praten we hier volgens de U.S. Customs and Border Protection  over een marktwaarde van 285.000 dollar.

Welja, wij zijn vooral benieuwd waarmee de Mexicanen volgende keer op de proppen komen qua fruit 😉

(advertenties)