(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Prachtige foto’s heeft Barney deze week weer geschoten van zijn CBD Chronics. Dat kan natuurlijk alleen maar omdat de dames zelf ook steeds fotogenieker worden met hun dikke witte bloeiharen en glinsterende trichomen. De buds zijn er nog lang niet maar zwellen wel hard op nu. Over naar de kweekkast van Barney Green, check it out.

Bloeiweek #5

Eric Clapton en Steve Winwood maken mijn huis gezellig met mooie oude blues tunes en brengen me in de stemming om te vertellen over mijn CBD Chronic kronieken. De geur van deze dames hebben dat vermogen trouwens ook, deze drie planten geuren heerlijk! Ik moet bekennen dat ik soms wel eens de kast open, gewoon om even te genieten van de zoete wietgeur. De drie planten zijn nu aan het eind van bloeiweek vijf en ze gaan als een speer. Damn! Ik zie iedere dag verandering en helemaal nu de toppen gaan zwellen. Ik ben dan ook zeer benieuwd wat hier aan gewicht af gaat komen.

dsc_2173

Ik ging van de week even de fout in met de waterhuishouding. Doordat ik twee keer per dag een klein beetje water geef heb ik niet veel speelruimte om een waterbeurt over te slaan. Nou, dat gebeurde dus wel en niet bewust hoor, maar ik schrok me wel een hoedje toen ik de kast de volgende dag opende. Alle blaadjes hingen slap naar beneden, het was een triest gezicht om te zien. Ik heb de dames uiteraard even mijn excuses aangeboden en meteen water gegeven. Om het half uur even gekeken hoe het ging. Gelukkig trokken ze uiteindelijk weer bij en zijn ze tegen dit soort fouten bestand. Ik denk ook mede door de enorme groeikracht die deze dames vertonen. Gelukkig maar 😉

dsc_2180

dsc_2189

Scarification

Ik kreeg van de week de vraag waarom sommige zaden er zo lang over doen om te ontkiemen. Sommige zaden hebben een dikke harde schil die lastig te kraken is. Bij zulke zaden duurt het vrij lang voor het water erin doordringt en het zaadje kan ontkiemen. Nou heb ik een truc geleerd die je een beetje helpt de vaart erin te zetten, namelijk een zaden schuurpot.

dsc_2175

Je pakt een leeg potje en een stukje redelijk fijn schuurpapier. Je tekent het schuurpapier af op de hoogte van je potje en stopt het schuurpapier met de schuurkant naar binnen toe, opgerold in de pot. Neem je zaden, stop die in de pot en doe het deksel erop. Vervolgens schud je het eventjes. De schil van de zaden wordt door het schudden iets opgeschuurd waardoor er makkelijker vocht in trekt zodat het gaat groeien. Ik heb twee close-ups gemaakt en je kunt al goed zien dat de trichomen in grote getalen aanwezig zijn op, in en rond de topjes. Ik wens iedereen alvast een fijn weekend en ga nog even in mijn kweekkast snuffelen 😉 Smoke on!

image1

Zaden-scarification in stappen.

Barney Green

(advertenties)