(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Barney kweekt deze ronde in het klein. Hij heeft een kledingkast omgebouwd tot een micro-kweekkast met een beperkte ruimte voor de planten om te groeien. Om toch een hoop wiet van zijn CBD Chronic wietplanten te kunnen oogsten scrogt hij ze, en jij mag meekijken. 

Met een joint op de lip en Pink uit de speakers zit ik weer klaar om de update van deze week van mijn hoofd naar letters op het computerscherm te vertalen. Scroggen. Dat is waar het afgelopen week om draaide in mijn micro-bloeikast. Ik heb na mijn laatste update eerst nog twee dagen gewacht met het scroggen tot de CBD Chronic dames ongeveer 10 centimeter boven het scrogrek uitstaken.

Voorzichtig te werk

Toen de drie wietplanten groot genoeg waren om te gaan scroggen, heb ik voorzichtig met een ijzerdraadje om de top, de toppen terug naar beneden gebogen. Ik heb ze zo dicht mogelijk tegen het rek gebonden. Let daarbij wel op dat je de stam niet knakt of breekt want dat zou zonde zijn. Mocht dat onverhoopt toch gebeuren dan kun je zo’n tak vaak nog wel repareren, simpelweg met plakband. Maar je zult begrijpen dat voorkomen beter is dan repareren. Let er ook op dat je het ijzerdraadje of het touwtje dat je gebruikt niet te strak om de top doet, er moet genoeg groeiruimte zijn om ervoor te zorgen dat de tak niet afgekneld wordt als hij later dikker wordt. Ik probeer zelf altijd een soort lus te maken.

image1

Voorzichtig bindt Barney de takken één voor één naar beneden, zo dicht mogelijk tegen het scrogrek aan.

Dichtbegroeid bladerdek

Wanneer je dit zo één voor één bij alle lange vertakkingen doet, zul je zien dat je meer toppen krijgt. De kleine zijscheuten die aan de takken groeien, kunnen nu ook boven het bladerdek uitkomen en in de bloeifase uitgroeien tot een mooie top. Het enige nadeel is dat er onder het scrogrek bijna geen licht komt. Dat had ik kunnen opvangen door de Yield panels helemaal naar beneden door te plaatsen. Ze zitten nu aan het scrogrek en dat merk je direct. Het loont om deze reden zeker de moeite om een scrog te combineren met grondig dieven. Alle kleine scheuten en topjes die zich onder het bladerdek bevinden en geen licht kunnen opvangen kun je wegknippen. Zo concentreert alle groei zich op de bovenkant, waar hierdoor de toppen alleen nog maar dikker zullen worden.

14958180_1693157994334526_1571926061_o

De CBD Chronic dames staan er zeer gezond en vitaal bij, dat belooft wat voor de oogst…

Starlight

Ik moet trouwens zeggen dat ik erg onder de indruk ben van de StarLight 220 Watt lichtbak. De dames gaan er zeer goed op en de temperatuur is rond de 24 graden met een luchtvochtigheid van 45%. Allemaal heel goed dus. Ik heb de dames één keer water met voeding gegeven en dan vooral bloeivoeding. Ik gebruik namelijk gewone potgrond dus groeivoeding zit daar al in. Het zou teveel van het goede worden als ik daar nog groeivoeding uit de fles aan toe zou voegen.

14963529_1693157987667860_1384422274_o

Het scroggen resulteert in een dichtbegroeid bladerdek dat zich in de bloeifase hopelijk met dikke toppen zal vullen.

CBD Chronic

De CBD Chronic wietplanten hebben trouwens heel mooie korte internodes, al vanaf het begin. Dit is goed wanneer je zoals ik een microkweek doet. Met teveel strekkende planten heb je een micro-kweekkast zo vol en zit je met een ruimteprobleem. Toch zegt dat niks over de power, ze zijn namelijk erg druk met het ontwikkelen van een stevige basis voor monster toppen, althans dat zou ik heel leuk vinden 😉 Ik geef ze nu twee keer per dag water. Een keer wanneer het licht aangaat en halverwege de dag nog eens. Ik zie alleen maar positieve effecten dus hou dit ritme aan. Ik wens iedereen een goede week toe en zeg natuurlijk: smoke on!

Barney Green

(advertenties)