(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

En hoe gaat het met Barney Green? Wel, best goed zo te lezen, zijn CBD Chronic planten groeien zo goed dat ze nu al op een 12-urig lichtregime kunnen voor de bloei. Daarnaast heeft hij een partijtje buitenwiet op de kop getikt en geeft hij je een handige tip om daar de zaden uit te krijgen. Want wietzaden roken nu eenmaal niet erg lekker.

Hybride toverkracht

Ome Bob maakt het muziekaal weer top en met een heerlijke joint op de lip zeg ik: hoogste tijd om een update te gaan tikken. De CBD Chronic powergirls laten een voor mij ongekende hybride groeikracht zien. Ik heb een close-up genomen van een top, van het punt waar ik getopt heb. Je kunt zien wat een dikke knapen van takken daaruit zijn gekomen. Ik geef ze nog steeds verdeeld over meerdere keren per dag kleine beetjes water. Ik heb het idee dat ze hierdoor ook minder water verbruiken dan wanneer ik er één keer per dag een sloot in gooi. De schotels onder de potjes zijn nog niet een keer nat geweest, maar aan de dames kun je goed zien dat ze toch niks tekort komen. Ze zijn mooi groei van kleur en groeien stevig door.

Dikke nieuwe vertakkingen na het toppen.

Dikke nieuwe vertakkingen na het toppen.

Zoals jullie misschien opvalt, heb ik nog geen takken aan het scrogrek vast gemaakt. Ik wil dat de vertakkingen iets langer zijn voor ik de dames door het scrog rek weef. Ik denk wel dat ik daar binnen een paar dagen mee kan beginnen. Ik heb deze week geen voeding bij het water gedaan. Ten eerste omdat ze geen tekenen vertonen dat ze het nodig hebben en ten tweede omdat ik gewone potgrond van de bouwmarkt gebruik. Daar zit ook al wat voeding in en dan loop je al snel de kans dat op gele bladpuntjes; een teken van teveel voeding. Das gewoon zonde van de meiden die er nu net zo lekker fris bijstaan.

Deze week zijn de meiden op een lichtregime van 12 uur licht en 12 uur donker gegaan. Nou kan ik over de eerste week bloei eigenlijk nog niet veel zeggen. De meiden hebben een dag of twee nodig om zich aan het lichtschema aan te passen. Wat er dan vervolgens eerst gebeurt is groeien, nog niet echt spannend. Nou ja, wel spannend omdat het scroggen dan echt gaat beginnen, maar zover is het nu nog niet.

Het scrogrek vult al aardig, maar zal nog veel voller moeten worden.

Het scrogrek vult al aardig, maar zal nog veel voller moeten worden.

Buitenwiet

Wat wel spannend was afgelopen week was de oogst van de buitenwiet. Wat een moois hebben de cannabismannen en -vrouwen dit jaar in samenwerking met moeder natuur gecreëerd. Ik heb ze al zien hangen hoor, toppen van een meter lang! Wauw, gewoon zo mooi en ik moet zeggen met mooie compacte toppen ook. Nu wil het wel eens voorkomen dat er zaden in buitenwiet gegroeid zijn. Een paar zaadjes per top is niet zo’n probleem, maar soms is het meer zaad dan wiet. Je kunt dat wel roken maar dan ben je bij iedere joint die je draait een tijdje bezig om ze er uit te halen. En dan nog glipt er wel eens een zaadje tussendoor, en dat stinkt bij het roken.

Buitenwiet met veel zaad? Zeef ze er gemakkelijk uit met horrengaas.

Buitenwiet met veel zaad? Zeef ze er gemakkelijk uit met horrengaas.

Ik krijg dus wel eens wiet met veel zaden erin. Ik neem dat dankbaar aan want ik heb een manier gevonden om de zaden gemakkelijk van de wiet te scheiden. Ik zal het uitleggen; je neemt een tupperware bakje met een rand. Je haalt het dekseltje eraf en leg er een stukje horrengaas over, en je maakt het vast met een elastiekje. De wiet doe je in een bakje en die begin je met je handen te vermalen. Let op, doe dit met je handen en niet met een machine want dan zijn de zaden ook vermalen en dan krijg je ze er helemaal niet meer uit. De verkruimelde wiet doe je op het horren gaas. Wrijf er dan voorzicht met je hand overheen zodat de verkruimelde wiet in het bakje komt en de zaden en takken blijven erop liggen. Wanneer je klaar bent kun je het gaas eraf halen en de wiet in een bakje doen en dan heb je wat lekkers te roken zonder de stank van verbrandende zaadjes. Ik wens jullie veel rookgenot op de oogstfeesten en roep: smoke on!

Barney Green

(advertenties)