(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De drie CBD Chronic planten van onze kwekende vriend Barney staan er buitengewoon mooi bij! Ze groeiden afgelopen week zelfs zo voorspoedig, dat het tijd werd om ze te verpotten en naar de bloeiruimte te verplaatsen. Barney heeft daar natuurlijk de nodige tips en trucs voor die hij je niet zal onthouden.

Niet schrikken maar The Police vult mijn kamer terwijl ik een lekkere dikke joint rook. Met heerlijke old school rock welteverstaan. Ik heb het natuurlijk over The Police van Sting, maar dat had je waarschijnlijk al begrepen. Ik neem nog een haal zodat mijn vingers hun weg op het toetsenbord vinden en ik jullie het verhaal kan vertellen van de drie CBD Chronic dames en de kweekkast.

Mooie vertakkingen en korte internodes aan de CBD Chronics

Hybride groeikracht

CBD Chronic is een soort die mij ontzettend weet te verbazen met haar (F1) hybride groeikracht. Een voorbeeld; normaal gesproken wanneer ik een jong plantje met een rietje spalk, duurt het minstens een aantal weken voordat de stam zo dik is dat het, het rietje uit elkaar begint te drukken. Deze dames hadden hun rietjes al na anderhalve week afgeschud. Ik heb ze vanmorgen naar de bloeikast verplaatst.

Verpotten zonder stress

image1

Stressvrij verpotten in slechts 4 stappen.

Het verpotten heb ik zo stressvrij mogelijk proberen te doen. Ik heb de 11-literpotten waar ze in gingen voor twee derde gevuld met potgrond. Daarna heb ik een plantje, met pot en al gepakt en in de 11-literpot gezet en heb ik de 11-literpot verder bijgevuld. Vervolgens neem je het plantje met potje en al voorzichtig uit de aarde en hou je een op maat gemaakt gat over waar de kluit van je plant precies in past. Ik hou het plantje vervolgens ondersteboven, met mijn ene hand vang ik het plantje bij de kluit op, terwijl mijn andere hand voorzichtig het potje verwijderd. Nu kan je de plant makkelijk in de prefab kuil zetten en hoef je alleen nog maar iets aan te drukken. Op deze manier ondervindt je plantje weinig tot geen stress van het overpotten.

Met mate bewateren

dsc_2033

Vaker een klein beetje water drinken wietplanten liever dan in één keer een hele sloot.

Ik had vorige week wat foto’s gemaakt vlak na het toppen. En moet je eens kijken hoeveel nieuwe vertakkingen die ik er per plantje bij heb gekregen. Deze vertakkingen ga ik komende week door het scrogrek weven. Misschien top ik hier en daar nog een keer om nog meer toppen te creëren. Ik heb de afgelopen weken ook anders dan gewoonlijk water gegeven. Niet in één keer een grote slok, maar drie keer per dag een klein slokje. Zo blijven de plantjes vochtig genoeg, maar ik heb het idee dat er nu minder voeding verloren gaat. Wanneer je de dames zoveel water geeft dat het onder uit het potje loopt en het is warm in je kweekkast, dan verdampt er volgens mij teveel water. Nu geef ik kleine slokjes en komt er niks onder uit het potje en dus verdampt er ook niks.

Sterrenlicht

dsc_2044

Een gespreid bedje Barney’s bloeiruimte. 220 Watt Starlight, reflecterende Yield Panels en een mooi scrogrek.

Wietplanten vinden het ook lekker wanneer je uit de kraan water tapt, dat je het eerst even op kamertemperatuur laat komen. Ze houden niet zo van ijskoud water, dat kan stress opleveren en dat kan weer nadelig zijn voor je opbrengst. De dames komen in de bloeikast onder een Starlight T-Neon lichtbron te staan. Deze TL-bak heeft vier T-neons van elk 55 Watt, maar er zitten niet vier warm gekleurde bloei T-Neons in. Er zitten drie T-Neon bloei in en één T-neon groei. Dit heeft een beter effect op de dames vanwege een iets breder lichtspectrum. Ik ben benieuwd hoe dat gaat lopen met deze krachtige CBD Chronic dames. Ik wens jullie een fijne week toe sluit af met mijn lijfspreuk: smoke on!

Barney Green

(advertenties)