(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We zijn reuzeblij dat hij weer op RollingStoned te lezen is. Vorige week schreef hij al aan zijn vaste lezers waarom ze hem even moesten missen en kondigde hij de update van vandaag aan. Over het ombouwen van een kleine droogkast tot een compacte maar volwaardige kweekruimte.

Hallo cannabisvrienden en vriendinnen, terwijl Jazon Mraz er een Beautiful Mess van maakt in mijn huis, zit ik met een BubbleGum joint weer klaar om verslag over mijn meiden uit te brengen. Maar voor ik dat kan doen moest ik eerst een plek voor de nieuwe planten zien te maken. Omdat ik mijn tent heb moeten weghalen stond ik voor een probleem en had ik geen plek meer om mijn wietplanten in te laten afbloeien. Om dit op te lossen heb ik mijn droogkast omgebouwd tot een kast waarin ik ook planten kan afbloeien. De planten die erin gaan komen zijn drie CBD Chronic dames van Serious Seeds.

Van droogkast naar kweekkast

Ik had al eerder eens een groeikast gemaakt zoals je hier kunt lezen. Het was een kledingkast die ik in twee ruimtes verdeelde, bovenin maakte ik een kiem en voorgroeiruimte en onderin kon ik mijn wiet laten drogen. Deze kast heb ik nu nog eens onder handen genomen en klaar gemaakt om in scrogstijl te kunnen afbloeien. Ik heb de afzuiger aan de buitenkant van de kast geplaatst zodat ik meer ruimte in de kast zelf heb. Ook het koolstoffilter komt buiten de kast. Om het geluid van de afzuiger te dempen heb ik daar een ombouw omheen getimmerd.

Yield Panels

Juist omdat de kast aanzienlijk kleiner is dan mijn tent, en ik nu met 200 in plaats van 600 Watt ga kweken, is het erg belangrijk om de kast zo efficient mogelijk te maken. De super reflecterende Yield Panels moesten dus ook geplaatst worden. Om te bepalen waar deze moesten komen heb ik drie 11-literpotten in de kast gezet om te kijken hoeveel ruimte ze innamen en vanaf welke hoogte ik de Yield Panels moest plaatsen, ik heb namelijk ook weer niet zoveel van de panelen dat ik de kast er van onder tot boven mee kan bekleden.

De Yield Panels zorgen voor 97% reflectie.

De reflector panelen hadden uiteraard niet de juiste maat voor mijn kast, maar met behulp van een keukenschaar heb ik ze op maat kunnen knippen. Nu heb ik vanaf de rand van de pot tot aan het plafond de reflector panelen bevestigd, daar waar straks het meeste licht zal vallen dus.

220 Watt Starlight

Ik kan in deze kast natuurlijk  niet met de 600 Watt aan de gang gaan, dat zou veel te heet worden. Dus ben ik op zoek gegaan naar een alternatief welke ik heb gevonden in deze Starlight reflector. Er zitten 4 fluorescente lampen in van 55 Watt, zodat het vermogen in totaal op 220 Watt uitkomt. Natuurlijk heb ik de lamp even getest, er komt een beste bundel licht vanaf. De lamp wordt ondanks dat het TL is, toch nog best wel warm. Hopelijk gaat dat geen problemen opleveren maar ik denk het niet, mijn afzuiger heeft best wat capaciteit en de kast is ook weer niet zó klein (50 diep, 95 hoog en 100 breed).

Een flinke bak licht uit de 220 Watt Starlight

Een flinke bak licht uit de 220 Watt Starlight.

CBD Chronic

In de kast komen zoals ik al zei drie CBD Chronic planten. Dat is een soort met een 1 op 1 verhouding THC en CBD en is goed geschikt voor mij als schizofreen. De CBD heeft een antipsychotische werking terwijl de THC me toch een aangename buzz geeft. Ik heb drie zaden in een potje gestopt wat ik besproeid heb met wat water en een klein beetje wortelstimulator. Ze staan nu in de voorgroeikast en ik hoop dat ze komende week hun koppies laten zien. Ik laat ze 24 uur per dag onder een andere (55 Watt) T-Neon groeilamp staan zodat ze niet zo veel gaan strekken.

????????????????????????????????????

Drie CBD Chronic zaden zijn al aan het ontkiemen.

Ik moet deze meiden klein zien houden en dan ook vrij snel na ontwaken in de nieuwe bloeiruimte zetten. Ik ga de meiden vrij vroeg in hun leventjes toppen. Ik doe dat wanneer ik denk dat ze het aan kunnen, eerst bij 1 meisje en als ze goed reageert doe ik het ook bij de anderen meiden. En er komt sowieso ook een scrogrek in om de meiden laag mogelijk te houden. Als ik het goed doe heb ik straks hopelijk een oppervlakte van een halve vierkante meter met alleen maar toppen, maar dat is altijd een beetje afwachten.

Ik hoop jullie volgende week te melden dat de meiden zijn ontwaakt. Tot die tijd wens ik jullie een fijne week toe en yell: smoke on!

(advertenties)