(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een beetje later vandaag dan gewoonlijk maar ja, onze groene kweekdokter had een klusje te klaren. De twee Grapefruit planten moesten er dan toch echt aan geloven. En geloof ons, ze waren er aan toe ook om geknipt te worden. Speciaal voor dit oogstfeest nam Dr. Groen foto’s met zijn beste camera.

Hallo lieve lezers, ik heb me de afgelopen uurtjes een beetje moeten haasten, want ik mag graag denken dat jullie op mijn wekelijkse kweekupdates zitten te wachten. Ja en daarbij komt natuurlijk dat ik jullie vorige week een mooi knipverslag beloofd had. Afijn, ik heb mijn spiegelreflex camera meegenomen om alles mooi vast te leggen en ik heb een hoop foto’s genomen, laten we eerst nog één keertje kijken hoe de dames er voor hun knipbeurt in de kast bijstonden. Nogmaals, het zijn een hoop foto’s maar jullie zijn vast niet vies van een beetje scrollen en plaatjes kijken.

dsc_0687

dsc_0690

Zoals te verwachten viel was het weer alsof er een bom met terpenen en aroma’s was afgegaan hier! Een zoete penetrante zweem van wiet hang nu nog steeds in de kamer. De Grapefruits waren goed rijp en behoorlijk plakkerig en geven een duidelijk te herkennen aroma van citrusvruchten af. Of je specifiek grapefruits kon herkennen? Nee, dat niet echt, maar wel een duidelijk citrusaroma dus. Ik hou ervan.

Om te beginnen heb ik de planten uit de kast genomen en de lamp en de kleine ventilatortjes verwijderd zodat er plaats was voor het droogrek. Een handige tip voor wie ook zo’n RollingStoned kweekkastje heeft of overweegt; koop bij de Action voor een paar euro een wasrek die je aan een deur kunt ophangen. Deze past perfect in de G-Kit en je kunt hem ophangen aan de haken waar ook de lamp aan hangt, hierboven zie je wat ik bedoel. Toen alles goed en wel klaar stond voor het karwij ben ik gaan knippen…

dsc_0707

dsc_0723

dsc_0755

dsc_0720

Je ziet op de foto’s dat ik de toppen niet helemaal schoon heb geknipt, dit doe ik om twee redenen. Ten eerste vind ik knippen eerlijk gezegd het minst leuke klusje van het hele thuiskweken. Zeker wanneer je er een beetje haast bij hebt. Door op deze manier een beetje grof te werk te gaan, ben je stukken sneller door je planten heen gewerkt. Ten tweede komt het de smaak ten goede wanneer er nog wat blad in de toppen zit, de toppen drogen op die manier namelijk iets langzamer en dat is beter voor de smaak. Al valt het bij mijn toppen zoals je ziet nog wel mee. Ik heb dus tak voor tak eerst de schutbladeren weggeknipt waarna ik de rest van de blaadjes grofweg bijpunt als het ware. Hier nog twee mooie toppen met de schutbladeren er nog aan.

dsc_0713

dsc_0748

Je ziet dat deze soort nogal de neiging heeft om zogenaamde foxtails an te maken, deze zijn vooral gevormd tijdens de laatste weken, het is een tevergeefse poging van de plant om zich alsnog voort te planten. Men zegt ook weleens dat het te maken heeft met het licht, maar dat zal niet onvoldoende geweest zijn gezien het feit dat sommige toppen zelfs verbleekt waren door het felle licht. Na een dikke drie uur knippen en fotograferen was dit het eindresultaat. Ik had voor de foto wellicht de grootste toppen vooraan moeten hangen, maar wat kan ik zeggen, ik hou er nu eenmaal van om met het lekkerste te beginnen 😉

Of ik er volgende week alweer ben met een nieuwe update, dat weet ik niet helemaal zeker. Wellicht als de wiet dan al droog genoeg is wel, maar misschien dat ik ook eens een weekje oversla. Ik zal wel vast wat voorbereidingen treffen en wat zaden in huis gaan halen. Zoals ik jullie vorige week al vertelde is het plan om nu weer eens 4 planten in de kast te zetten, twee kush dames en twee CBD dames. Welke soorten het precies gaan worden, daar ben ik nog niet helemaal uit. Maar suggesties zijn natuurlijk altijd welkom.

(advertentie)