(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na zes weken bloeien hebben de twee Grapefruit dames van dokter Groen een heerlijke hoeveelheid hars aangemaakt. De citrusgeur in de kast is al duidelijk aanwezig en de toppen zien er al heel smakelijk uit. Van oogsten is echter nog geen sprake, want de planten hebben nog twee weken te gaan. Dr. Groen, take it away!

Grapefruit

Ik moet zeggen dat ik zeer te spreken ben over deze Grapefruit. Het is een eigen gefeminiseerde soort van Organic Earth met een overheerlijke frisse citrusgeur en een ontzettend snelle topontwikkeling. Ik zou jullie graag aanwijzen waar je de soort kan kopen, maar jammer genoeg heeft Organic Earth de soort uit hun assortiment gehaald. Ik heb er zelf ook geen zaden meer van over en daar baal ik eigenlijk wel een beetje van. De enige manier waarop ik de planten nog eens zou kunnen kweken is dus door deze twee planten te proberen te laten reveggen, oftewel na de oogst weer terug in de groei proberen te brengen. Op die manier zou ik er nieuwe stekken van kunnen maken of gewoon een nieuwe ronde met dezelfde planten kunnen beginnen. Eerlijk gezegd denk ik niet dat ik dat ga doen, maar mocht je het zelfde probleem eens meemaken; hoe je moet reveggen staat hier te lezen.

l1

Grapefruit heeft een mooie hoeveelheid trichomen en dat is in de kast ook goed te ruiken!

Spoelen

Goed, laat ik niet op de zaken vooruit lopen, want mijn Grapefruit planten hebben nog twee weken te gaan. En daarmee klopt de aangegeven bloeiperiode van deze soort behoorlijk goed want die is volgens de verpakking zo’n 7 tot 8 weken. Ik ga als hobbykweker voor eigen gebruik natuurlijk voor het mooiste resultaat en zal de dames in ieder geval de volle acht weken bloei gunnen. En daarmee zijn de laatste twee weken nu dan ook aangebroken en is het tijd om te stoppen met de voeding.

Om de planten de kans te geven om zich de laatste twee weken tegoed te doen aan schoon drinkwater ben ik gestopt met het geven van de biologische voeding van BioQuant die ik de laatste weken gebruikte. Vanaf deze week kregen de dames dan ook alleen maar schoon water. Dit is niet een echte spoeling zoals je die op kokos of steenwol zou doen. Omdat aarde heel veel vocht vasthoudt zou een overdosis aan spoelwater op aarde namelijk al snel problemen met schimmels en wortelrot kunnen veroorzaken. En aangezien ik de dames sowieso alleen met mate wat biologische bloeivoeding heb gegeven is dat wat mij betreft ook niet nodig. Simpelweg voor de laatste twee weken overstappen op water is voldoende om de wiet voor een lekker zachte rookervaring te laten zorgen.

birdsview

De toppen worden zwaarder en hangen schots en scheef, maar dat maakt voor de smaak echt niks uit hoor 😉

Toppen

De toppen aan deze twee dames zien er mooi frosty uit door de trichomen die al rijkelijk aanwezig zijn. Ik heb het idee dat de LED kweeklamp daar voor een groot deel verantwoordelijk voor is. Dat beloofd dus wat voor als de wiet straks klaar en wel gecured is en ik haar eindelijk kan proeven. Wat een beetje jammer is, is dat een paar toppen die een aantal weken geleden te dicht bij de lamp kwamen daardoor gebleekt zijn. De punten van de buds zijn daardoor spierwit geworden en ook de bladeren eromheen hebben er de nodige schade door opgelopen. It’s all in the game zullen we maar zeggen.

Op de linkerplant zie je de gebleekte toppen.

Op de linkerplant zie je de gebleekte toppen.

Horticoled

Zoals jullie weten kweek ik deze Grapefruit dames in de RollingStoned kant en klare kweekkast. Ik heb nog de Spectrabox, maar ik heb vernomen dat de kast tegenwoordig met een andere lamp is uitgerust, namelijk de Horticoled MRIII. Deze nieuwe led kweeklamp is nog wat beter geschikt voor het gebruik in de compacte kweekkast die maar net hoger dan een meter is. Doordat de Horticoled een brede stralingshoek heeft, kan hij wat dichter op het gewas hangen waardoor light bleach, oftewel de gebleekte toppen waar mijn planten last van hebben, als het goed is tot het verleden behoort.

horticoled

Wie nu een RollingStoned G-Kit bestelt krijgt die geleverd met de Horticoled MRIII die door zijn brede stralingshoek wat dichter op de planten kan en daarmee nog beter geschikt is voor een lage kweekkast als deze.

Ik duik nog even in de kast om hier en daar wat verdorde bladeren weg te halen, en zie jullie over een week weer terug. Zelfde dag, zelfde site 😉 Tot dan!

(advertentie)