(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dankzij een ijverige vakantiehulp konden de verslagen van de micro-led-kweek van Dokter Groen gewoon doorgaan zoals je hebt kunnen lezen, maar vanaf deze week neemt hij het roer zelf weer in handen. De Grapefruit planten hebben tijdens zijn afwezigheid in ieder geval flinke veranderingen doorgemaakt, kijken waar de groene doc naar thuiskwam afgelopen week…

Hallo lieve lezers, ik heb een heerlijke ontspannen vakantie gehad met veel zon, veel jointjes gerookt en dankzij mijn vakantiehulp heb ik me totaal geen zorgen gemaakt over het wel en wee van de twee Grapefruit dames in mijn kweekkast. Kudo’s dus voor hem en een bedankje is wel op zijn plaats, bedankt dus vale 😉 Voor ik vertrok, had ik de planten net een week op een 12-uurs lichtregime staan om de bloei in te luiden. Het was dus wel te verwachten dat de ommekeer van groei naar bloei in mijn vakantie zou plaatsvinden.

20160824_105731

Strek voor de bloei

Wellicht had ik mijn vakantie kweekhulp wat dat betreft iets beter moeten voorbereiden. Ik had namelijk wel kunnen verwachten dat de planten behoorlijk zouden gaan strekken tijdens mijn vakantie. Mijn maatje had de lamp al wel wat hoger gehangen, maar heeft jammer genoeg niet kunnen voorkomen dat een aantal topjes te dicht op de lamp gegroeid waren. Hierdoor zijn vier toppen – want jawel, inmiddels groeien er toppen aan de dames – verbleekt door het licht en enigszins verbrand. Dat had ik nou juist graag willen voorkomen deze ronde.

20160824_105621

Fijn thuiskomen

Gebleekte topjes of niet, het is fijn thuiskomen naar twee bloeiende wietplanten. Vooral wanneer je vertrok toen er nog geen enkele bloeihaar groeide. Wel viel me op dat er een hoop vergeelde bladeren aan de planten groeiden, ik denk dat dit komt door het scroggen. Omdat het toch een grote janboel was van door elkaar groeiende bladeren heb ik alle vergeelde bladeren weggehaald en de lamp weer een stuk hoger gehangen.

20160824_105646

De toppen zijn goed aanwezig en hier en daar vind ik ook al de nodige trichomen, dat gaat lekker zo! Ik hoop dat de strek nu wel een beetje stopt want veel ruimte in de hoogte heb ik niet meer. Ik geef nog steeds geen voeding en alleen schoon water, maar ga nu wel even wat Mills Vitalize toevoegen in de hoop dat dit het vergelen van de schutbladeren een beetje stopt. Scroggen (omlaag binden) doe ik niet meer nu de toppen aan het vormen zijn. Nog een week of zes te gaan… tot volgende week!

 

(advertentie)