(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is een erkend probleempje voor iedere binnenkweker die ook ’s zomers teelt en toch met vakantie wil: wie verzorgt mijn planten? In het geval van Dr Groen en zijn twee Grape Fruit dames is het geregeld en dat zal je altijd zien: de eerste topjes worden zichtbaar!

Lichtvergissing (zonder erg)

Als redelijk groen vakantiehulpje van Dr Groen moet ik maar eens beginnen met een mea culpa. Vorige week schreef ik namelijk dat de planten van groei naar bloei gingen (wat klopt) en van 12/12 naar 18/6 gingen met het licht (en dat is dus precies andersom, dankjewel oplettende lezers). Gelukkig is de Spectrabox Pro LED-kweeklamp wat dat betreft volautomatisch, zolang je de knop maar omzet gaat het goed…

Deze week geen technisch gedoe voor de vakantiekracht, maar er moest nog wel een iets te ijverig omhoog geknald takje worden gescrogd:

Eerste topjes

De mooiste surprise ontdekte de vakantiehulp toen hij dichterbij de plantjes kwam en zag dat er her en der al topjes ontspruiten aan de Grape Fruit, daar doe je het toch allemaal voor nietwaar?

Je hebt niks in de gaten

Deze 90% sativa en 10% indica dame heeft in totaal zo’n 7 tot 8 weken bloeitijd nodig, dus dat belooft nog wat qua oogst. Wat de invaller van Dr groen wel opvalt is hoe weinig je van dit kweekgebeuren merkt als je niet zou weten dat er in deze kast wiet geteeld wordt. Als je de ruimte binnenkomt ruik je helemaal niks en hoor je nauwelijks iets, je schoonmoeder zou er bij wijze van spreken tegenaan kunnen leunen en nog gaan er nergens alarmbellen rinkelen!

20160817_120526

Zuinige kweekkast

Komt nog bij dat ie vanwege zijn LED verlichting weinig warmte afgeeft en zuinig(er) is met de stroom, die Dr Groen natuurlijk niet aftapt maar netjes betaalt. Bovendien is alles superveilig gebouwd. Nadat ik de twee potente dames water heb gegeven – of en hoeveel ze nodig hebben bepaal ik door een vinger in de aarde in de pot te steken – kan ik met een gerust hart naar huis. Volgende week is de Dr zelf weer in het land en dan neemt hij het kweekverslag weer over.

Omdat hij op zijn vakantieadres ook internet heeft, sluiten we maar af met een mooie foto van zijn twee lievelingen, zodat ie lekker genieten kan van zijn laatste vrije dagen:

6

Oh ja, wil je zelf als hobbykweker aan de slag met deze G-Kit kweekkast met alles erop en eraan, dan kijk je HIER voor meer informatie en de bestelmogelijkheden!

(advertentie)